2010-07-24

Roadtrip - Dag 7 - Lördag (Sirmione)

Jag och Linda passade även idag på att ta en sovmorgon - skönt med frukost som serveras fram till klockan 10:30. Vi var i alla fall nere i matsalen runt klockan 10:00 och kunde då plocka ihop en mättande tallrik mat från det lite begränsade frukostutbudet.

Efter frukosten gick vi upp på rummet och bytte om till badkläder för att sedan traska ned och lägga oss vid poolen. Idag var det något svalare i både luft och vatten på grund av ovädret som drog förbi igår kväll. Vid poolen låg vi några timmar och när klockan var 13:30 hade jag tröttnat på att ligga still - Lämpligt nog så hade stora molntäcken börjat dra in och skymma solens strålar.

Vi bytte åter igen kläder, men denna gång klädde vi oss för att knata in till stan och utforska Grotte di Catullo som är en ruin från en romersk privatbostad. Det fläktade skönt från sjöbrisen som blåste in över Sirmione, så promenaden in till stan var idag inte lika jobbig som den var förra gången.När vi passerat den första muren så man kommer in framför slottet i gamla stan riggade vi kameran för att ta en bild på oss två med en av de mest välbesökta gatorna i Sirmione som bakgrund.Med fotot taget gick vi belåtna och köpte varsin Gelato (Italiensk mjukglass) med smakerna Choklad/Melon och Choklad/Björnbär för att få något svalkande i våra kroppar. Det gällde att vara noga med att äta jämt runt hela glassen, annars kände man fort de svala dropparna på handen.

Promenaden fortsatte ut till udden av halvön och under vägen ut dit passerade vi både en gammal olivlund och en badstrand med tillhörande badbrygga där soltörstande italienare höll till.Framme vid ingången till Grotte di Catullo insåg vi att det kostade inträde (som det ALLTID gör i Italien) och tittade vad vi skulle betala för att få gå in. 2 Euro för "Europeiska ungdomar" under 25 och 4 Euro för de övriga. Jag drog en vit lögn och sa att jag bara var 25 i entrén, så vi båda behövde bara betala halva priset.Inne på området fanns det mängder av ruiner av den gamla bostaden - Allt från gamla valv till urgröpta rum i berget. Vi promenerade runt och njöt av omgivningarna medans vi även beundrade den storslagna utsikten över Gardasjön som platsen erbjöd. Tänk att ha ägt det här huset under sin storhetstid!Här, längst ut på udde, fanns det en promenadstig i vad som tidigare varit herrgårdens olivodling. Stigen kantades nu av bänkar där man rofyllt kunde sätta sig ned och känna vindens svalkande smekningar genom håret och se vågorna rofyllt rulla in mot klipporna.

Då vi vandrat omkring på hela området och sett det mesta vände vi tillbaka mot Sirmione stad. Där köpte vi åter varsin gelato som vi svalkade oss med under promenaden tillbaka till hotellet.Vi la oss en stund vid poolen och njöt av kvällssolens strålar som fortfarande värmde behagligt. Efter lite bad somnade vi nog båda en liten stund i solstolarna och vaknade med ett ryck - Tänk om vi sovit bort hela kvällen!

För tredje gången idag gick vi upp på rummet för att göra oss iordning, men nu skulle vi ut och äta god mat på finrestaurang, så det tog lite längre tid än de två andra gångerna.

Promenaden gick åter in till stan där vi första dagen sprungit på en restaurang som såg inbjudande ut. Namnet kommer vi tyvärr inte ihåg, men när man gått igenom den första muren följer man slottets vallgrav till höger och går så långt mot vattnet man kan komma, där låg den - Riktigt mysigt ställe med utsikt över stor del av den östra stranden. Vi beställde varsin Fillét Mignon med rostad potatis och skummad sås på sparris - MUMS! Till maten drack vi även lite lokalt vin.

Efter middagen tog vi en lugn promenad tillbaka till hotellet och insåg att det var sista gången (för denna resa) som vi skulle knata på just denna strecka. Lite vemodigt men samtidigt skönt, runt hörnet väntar nu nya äventyr!

3 comments:

Neko-Chan said...

Tjo :D roligt att kunna läsa hur ni åker osv. Älskar de två bilderna som ni har på er båda på två olika ställen ^^ flera såna bilder :D
Hoppas att resa går lika bra som den ännu har gjort. Kram Catrin

Christoffer Sandberg said...

Kul att du följer våran resa lillasyster :) Bilder med oss båda i är något vi försöker ta så ofta vi kan, men det är knepigt då ingen kan stå bakom kameran! Nu finns det iaf en till från Venedig uppe :D

Anonymous said...

Hej Christoffer ! Vilken intressant Blogger du är : )
Otroligt mycket givande tips och fina bilder !
Planerar vår andra Europa tur med hojen inkommande
sommar, Österike, Italien möjligen Kroatien ?
Vilken tur att jag fann dina inlägg : )
Med vänlig hälsning,.
Anders, FInland
PS, Med ett 60:tal olika resor i bagaget, mest charter
men även annat : )