2010-07-22

Roadtrip - Dag 5 - Torsdag (Milano - Sirmione)

Körstrecka: 23 mil
Körtid: 2 timmar 10 minuter


>> Fullständig karta över resan

Ganska tidig uppstigning idag då vi skulle hinna äta frukost, packa väskorna (för att sedan packa in dem i bilen) och checka ut från hotellet. När allt var klart så lämnade vi Milano bakom oss runt klockan 10:30 - detta efter en mindre felkörning och lite extra utforskning av stan. På autostradan mot Venedig kunde vi konstatera att vi klarat den största anledningen till magknip innan resan med bravur!

På autostradan var det mycket trafik, men det flöt ändå på! Här gällde det dock att se upp, för det kom bilar från ingenstans och långtradarna kunde helt plötsligt svänga ut framför dig. Dessutom håller italienarna på med en väldigt underlig sak när de kör om - De ligger och blinkar! Så även om de ligger och kör om i mittenfilen blinkar de åt vänster, vilket gör att man inte riktigt vet om de ska svänga ut eller ligga kvar. Som tur var skulle det enligt GPS:en bara ta 1 timma och 30 minuter från Milano till Sirmione.

Resan dit gick smidigt och även på denna autostrada var det vägtull, men nu tog man en biljett och betalade först när du svängde av.

När vi rullade igenom Colombare ned mot Sirmione insåg vi att detta skulle bli det underbara badstoppet som vi hade hoppats att det skulle bli i förväg. Området med sina villor, palmer och den vackra Gardasjön såg verkligen ut som ett charterresemål taget ur en resekatalog.

Vi fortsatte ut på halvön där Sirmione är beläget och hittade snabbt vårat hotell Suisse, där vi skulle spendera 3 nätter - en underbar blå pärla bland all grönska och vatten!Incheckningen gick smidigt trots att vi var en timma före ordinarie incheckningstid. Damen i receptionen förklarade lite snabbt hur saker och ting fungerade på hotellet innan vi rusade ut till bilen och bar in packningen på rummet.

Det första vi gjorde var att dra på oss badkläderna och gå ner till receptionen för att få handdukarna till poolen. Därefter var det sol och bad för hela slanten under en klarblå himmel och strålande sol! Där låg vi under större delen av eftermiddagen.När klockan började närma sig 17:30 gick vi upp på rummet för att göra oss iordning för kvällen. Kort därefter traskade vi idag för att utforska halvön som Sirmione ligger på. Det tog oss ungefär 15 minuter att promenera in till de centrala delarna av Sirmione (med diverse fotostopp på vägen).Där började vi med att gå över bron och igenom muren som leder in till gamla stan och slottet. Där inne fanns vackra kullerstensgator kantade av gamla hus och höga murar.Utbudet av restauranger var stort och det skulle inte dröja allt för länge innan vi hittade en som föll oss i smaken. Både jag och Linda beställde in varsin Pasta Carbonara som vi avnjöt med en kanna rosé.På restaurangen träffade vi ett väldigt trevligt norskt par som satte sig vid bordet brevid oss. Konversationen började med en kanna rosé som samtalsämne och fortsatte sedan med allt mellan himmel och jord. När våran kanna rosé var uppdrucken tackade vi för oss och strosade vidare genom gränderna.

Vi hamnade tillslut på ett torg vid Hotel Sirmione där ungdomar från trakten framförde lite olika musikstycken på en scen. Vi satte oss på en av uteserveringarna och beställde in ännu mera rosévin, men nu fick vi istället nötter som extra tilltugg. Vi satt där och njöt av atmosfären, den varma kvällen och det goda vinet.Senare på kvällen kom sedan en ambulans ned på torget, de tittade till någon lite längre bort och åkte sedan iväg efter ca 5 minuter. Några minuter senare så kom det en annan ambulans till precis samma person - dom stod dock där längre och vi hann gå innan vi såg om dom tog med personen i fråga eller inte.På hemvägen köpte vi en flaska vin med oss till hotellrummet, men vi kom snabbt på att vi inte hade någon korköppnare, så den får vi lägga i bagaget och ta med hem eller spara till senare!

Det var inte heller några problem för oss att ta oss in på hotellet trots att det var obemannat efter klockan 00:00. Det hade ju varit mindre trevligt att behöva sova utomhus utan AC.

2 comments:

christina said...

Hej!
Följer din reseblogg som är så intressant och ambitiös! Vi har precis kommit hem från vår Europatripp och känner igen oss i mkt det du skriver!
Ha en fortsatt bra resa och kör försiktigt!
Hälsningar
Christina
www.majipparesor.cybersite.se

Christoffer Sandberg said...

Vad roligt att du tittar förbi och läser lite av den resedagbok som jag skriver här på bloggen :)

Vilka städer besökte ni under eran Europaresa?