2010-06-05

Kolmården: Det tama vilda

Imorse var det sedan en vecka tillbaka planerat att jag, Linda, Camilla och Peter skulle bege oss till Kolmården för en heldag i deras djurpark. Efter lite morgonförsening lämnade vi Stockholm bakom oss runt klockan 9:00.

Bilfärden ner till Kolmården tog cirka 2 timmar och bestod till större delen av motorväg - vilket gjorde det till en smidig resa.

När vi kom fram till parkeringen möttes vi av en ringlande kö till biljettförsäljningsbåsen. På grund av värmen under de tidigare dagarna i veckan så var det fler än vi som kommit på att ett besök på djurparken kunde vara roligt. Det gick ändå ganska snabbt och snart var vi inne i parken.

Vi började besöket med att åka ett varv (1 km) runt parken i Linbanan. Med hjälp av den fick vi en bra överblick av parken samt att vi bjöds på fin utsikt när vi närmade oss kusten.

Linbanan lämnades snart bakom oss och vi började istället ta oss runt i parken till fots. Det första djuret vi såg var vargarna, tätt följt av snöleoparderna och björnarna (som var mer aktiva när vi åkte förbi i linbanan).


Strax innan lunchtid passerade vi tigerlandet och fick då möjlighet att beundra de ståtliga djuren i sin inhägnad. När vi var där vid tigrarna låg de på ett stenhuvud och njöt av solens värmande strålar.


Till lunch blev det en varsin hamburgare i "food courten" som avnjöts på den tillhörande uteserveringen. Kort efter att hamburgaren var uppäten tog vi plats i delfinariet för att se en av dagens delfinshower - som visade sig vara ett samarbete mellan Markoolio och Kolmården.Efter showen gick vi vidare genom djurparken och fick se sälarna, aporna, elefanterna och alla djuren på savannen (noshörningar, zebror, gnuer osv). Trots att vi sett de flesta (om inte alla) djuren i parken var detta inte slutet på vårat besök.

Vi gick ut till bilen och satte nu kurs mot safaridelen. När man åkte genom de första stora grindarna kändes det nästan som att man skulle göra ett besök på Jurassic Park. Inget farligt hände och vi kom helskinnade ut, trots att där fanns lejon och andra rovdjur!

No comments: