2010-06-27

Midsommarhelgen på Västerö

Äntligen var det dags för årets premiärtur med Mamma och Anders båt. Det var även deras första gemensamma övernattning för säsongen samt första gången vi fick med oss Camilla, Peter och Buddy ut på havet som sällskap.

När vi lämnade Tyresö för att plocka upp Camilla och Peter (på följe) och ta oss ut till bryggan så hann de mörka regnmolnen ikapp oss för en stund i Värmdö, där vi stannat för att handla mat. Vi skyndade därför vidare ut till bryggan där Mamma och Anders väntade på oss. Vi lastade snabbt in packningen i båten och gav oss iväg. Kort efter att vi lagt ut så började det åter regna på oss.

Resemålet för helgen var satt till båtklubben på Västerö och färden ut dit tog cirka två timmar.

På ön var det fullt med folk som hade kommit dagen innan för att fira midsommarafton. Vi väntade ut regnet en stund och hoppade sedan i land för att äta lunch (grillad korv). Kort efter lunchen serverades det kaffe och tårta uppe i klubbstugan - då valde dock jag och Peter att istället prova fiskelyckan i viken.

Efter en stunds fiske gick vi tillbaka till båten och pratade lite strunt innan det blev dags för att åter tända grillarna och tillaga middagen. Middagen åt de flesta besökarna gemensamt, vilket var riktigt trevligt.

När middagen var avnjuten tändes den vedeldade bastun samtidigt som Jag, Linda, Peter, Anders och Kurre bestämt oss för att ta lillsnurran och ge oss ut på på jakt, beväpnade med kastspön och öl. Under den sena fisketuren fick vi njuta av en magnifik solnedgång som vackert klädde denna del av skärgården i varma sköna färger. Det är verkligen rogivande när man får uppleva så fina stunder i stillheten som råder där ute...Resterande del av kvällen fördrevs med bastubad och struntprat ute på bryggan. Under natten fick vi även ett besök av ambulanshelikoptern - som vissa lyckades missa på grund av väldigt djup sömn, trots att den hovrade på cirka två segelmasters höjd ovanför båtarna.

No comments: