2010-06-29

Västerbottenpaj med färskpotatis



Ingredienser
3 st ägg
2 dl grädde
150 g västerbottenost (riven)
1 st gul lök
1 paket körsbärstomater
ca 10 Färskpotatisar
4 frysta pajskal

Tillagning
Borsta av och koka färskpotatisen så att den blir mjuk och ätbar. Vispa äggen tillsammans med grädden i en bunke och tillsätt salt och peppar (vit och svart) för att få en redning till pajen. Skiva sedan potatisen i mindre bitar och lägg bitarna i botten på de frysta pajskalen. Strö den rivna västerbottenosten över de skivade potatisbitarna i pajformen. Fördela redningen jämt mellan de 4 pajskalen och toppa sedan med ringar från den gula löken tillsammans med halva körsbärstomater. Grädda i ugnen på ca 175-200 grader i 40 minuter (eller tills pajerna fått en gyllenbrun färg).

5 comments:

Linda said...

såå gott!

Christoffer Sandberg said...

Aaa.. dom är riktigt smarriga! :)

Mestis said...

Men grabben.. den må vara skriven av dig, men har du gjort denna lr är det pappsen som bjudit dig! Haha!!!

Christoffer Sandberg said...

Tro det eller ej, men det är faktist jag som rört ihop den där enkla pajen, skrivit inlägget och tagit bilden :)

Christoffer Sandberg said...

Ruggigt gott att hacka ner lite ölkorv med vitlökssmak i pajen! MUMS!