2009-11-30

Ao Nang, Thailand - Måndag - Dag 13

Idag lyckades samtliga ta sig upp till frukosten, dock fanns det fortfarande sviter kvar av den tidigare matförgiftningen hos några av oss. Detta medförde att tempot under förmiddagen blev lugnt. Vi stannade därför på hotellet och badade i poolen och bättrade på solbrännan fram till klockan 15:00 då vi planerat in shopping på schemat.

Efter att ha passerat de små butikerna som låg placerade längst med huvudgatan i Ao Nang under lite mer än 1 och ½ vecka så hade man skapat sig en uppfattning över vad som fanns och kunde inhandlas innan hemresan som var knappa 3 dagar bort.

Vi gick ett antal hårda prutronder med respektive butiksförsäljare innan vi slutligen kom hem med de mest eftertraktade sakerna vi hade på våra listor. Vi visade stolt upp några av fynden för varandra och kunde konstatera att fångsten innehöll bland annat: Badshorts (jag), klocka (jag), handväskor (Linda), bikini's (Linda, Camilla och Catrin), T-shirt's (jag, Linda, Anders), klänningar (Linda, Camilla, Catrin och mamma) och solglassögon (jag, Linda, Peter, Camilla).

När skymningen började närma sig vandrade vi alla ned till aporna på stranden för att mata dem en sista gång under denna resa. När vi kom fram till dem var de flesta redan på väg upp på berget (de ger sig av in i djungeln på berget när mörkret närmar sig) och vi fick istället klappa och säga "hej då" till de tappra få som fortfarande var kvar på stranden.

När de sista aporna sprungit upp i skogen dröjde jag, Linda, mamma, Catrin och Anders oss kvar på stranden för att beskåda solnedgången. Vi bjöds på ett färgrant skådespel långt ute till havs där himmel förenas med hav. I förgrunden kunde man skymta både segel- och longtailbåtar som sakta tog sig fram till sina slutdestinationer för kvällen.När skådespelet började lida mot sitt slut ställde vi in kameran för att kunna ta de obligatoriska hoppbilderna på stranden, med havet som bakgrund. Först ut att hoppa var Anders, Mamma och Catrin.Efter att de hade hoppat klart ställde jag och Linda oss framför kameran vid vattenkanten och hoppade så högt vi bara kunde i hopp om att det skulle se bra ut på bild. I bakgrunden till vänster på båda bilderna ser man även siluetten av Poda Island.När middagen för kvällen var avnjuten och uppäten återvände vi till hotellet där vi spelade några omgångar Yatzy på mamma, Anders och Catrins hotellrum innan det var dags för att åter krypa ner i sängen för en god natts sömn.

2 comments:

Sunie said...

HUMBUG. Både jag och Peter var med till stranden den kvällen. Vi matade aporna med baner också, Dock var Peter inte allt för bra i magen då matförgiftningen fortfarande satt kvar på honom så vi stannade aldrig kvar med och tog massa bilder.
Så det så :P

Christoffer Sandberg said...

Sorry! Jag utgår från det jag kommer ihåg då jag slutade att föra anteckningar vid resan till Phi Phi Island. Jag kom bara ihåg att det var något ni inte var med på under kvällen.. Har ändrat så att texten är korrekt! :)