2009-11-20

Ao Nang, Thailand - Fredag - Dag 3

Vaknade strax efter klockan 9:00 för att sakta men säkert ta mig ned till frukosten. Väl där uppmärksammade jag att uppslutningen inte var den bästa – både på grund av en hård gårdagskväll, diverse sjukdomar och misstänkt jetlag.

Förmiddagen flöt på stillsamt vid hotellpoolen, med ett undantag av en tidig shoppingtur för att inhandla förfriskningar och frukost till de som inte kom upp på morgonen. Jag, Anders och Peter kastade boll och njöt av tillvaron i hotellpoolen innan vi runt lunch bestämde oss för att titta närmare på stranden. Det var ett tillräckligt intressant förslag för att få med oss de som spenderat förmiddagen i sängen.Slutligen var alla samlade och vi promenerade en bit längst med stranden innan vi hittade en bra plats för bad. Vattnet i havet var lagom varmt för att ändå ge en svalkande effekt. Efter badet åt vi lunch på ”The Last Café" som låg precis ovanför stranden vid de vilda apornas tillhåll längst bort på strandkanten.

När lunchen var uppäten gick vi ned till den lilla strandremsan för att beundra de små aporna som plockade frukt och drack vatten direkt ur de nyfikna turisternas händer.Under promenaden hem började jag känna mig febrig så storleken på kliven ökades något så jag kunde komma tillbaka snabbare till hotellet och krypa ner i sängen en stund. Någon timmas sömn senare tog jag mig upp igen för en sväng på stan – tack vare Ipren’en.

Resten av kvällen bestod av middag, shopping, drinkar och biljard. Jag prövade även att för första gången äta något från alla de mobila moppeköken som finns. Premiärrätten blev en pannkaka med färska bananer, chockladsås, vaniljsås och honung – denna smakupplevelse (när det gäller sötsaker) gick loss på hela 30 Bath.

2 comments:

Sunie said...

Pannkakorna är nåt man bara måste äta när man är i Thailand. Det hör till själva resan :D Så underbart goda som de är.

Christoffer Sandberg said...

Jag kan bara hålla med dig syster! Pannkakorna är verkligen något man måste prova när man är i Thailand. Vi valde att ha på vanilj, choklad, banan och honung... MUMS!