2009-11-28

Phi Phi Island, Thailand - Lördag - Dag 11

En varm natt utan AC byttes mot en varm morgon. Vaknade av att solen började leta sig in genom de tunna gardinerna som skymde vårat fönster och utsikten över bukten. Vi klev upp och gick ner till hotellfrukosten där vi på Phi Phi Viewpoint fick välja från en lista av olika frukostmenyer.

När frukosten var avklarad packade vi väskorna och gick in till Phi Phi stad. Vi köpte förfriskningar och lite matsäck innan vi började jakten på en longtailbåt som kunde ta oss ut på äventyr för dagen. Problemet var att långtailbåtchaufförerna lyste med sin frånvaro, trots att det fanns gott om långtailbåtar vid piren på andra sidan ön.

Tillslut hittade vi dock en båt med tillhörande chaufför som kunde ta oss ut till Maya beach (ön där filmen The Beach, med bl.a. Leonardo DiCaprio spelades in). Tyvärr så var denna chaufför inte i närheten av den trevliga och vänliga person som våran nya bekantskap "hemma" i Ao Nang var.

Färden från Phi Phi Island till Maya beach tog ca 15-20 minuter. När vi närmade oss den väldiga och gröna ön skymtade vi en öppning som påminde om den vi tidigare sett på Hong Island. När vi närmade oss öppningen lade vi märke till några grottformationer ute på en udde som genomborrade berget. I dessa grottor satt det lokala fiskare och gömde sig för den strålande solen.

Vi närmade oss sakta den vik/lagun som öppningen dolt för oss. Ju närmare vi kom desto mer turister i både longtail- och speedboats skymtade vi. Tillslut såg vi även den något överbefolkade Maya beach inne i viken/lagunen och påbörjade våran kryssning i det grunda vattnet in till stranden.Färden in till stranden var bumpig då vi titt som tätt gick imot stenarna på botten. Våran chaufför lyckades dock kryssa sig mellan de värsta farorna och snart stod vi med våra fötter på fast mark.På stranden möttes vi snabbt av en parkvaktare som visade upp ett papper där det stod att det kostade pengar att besöka denna strand. Utan några andra alternativ betalade vi motvilligt parkvaktaren för våran vistelse på ön.

Vi sjönk snabbt ner i det långgrunda turkosa vattnet för att sola och svalka oss efter en varm färd på Andamanhavet. Vi flöt alla omkring i vattnet medans vi försökte leta likheter och kännetecken från filmen The Beach.Efter en stunds badande började jag, Linda, Mamma och Anders att utforska ön. Vi vandrade över sanddynerna igenom öns inre (där vi hittade skylten för Maya beach), längst en stig av sand tills vi slutligen kom fram till andra sidan av ön. Under vandringen stötte jag och Linda på några japanska turister i 25års-åldern. De bad om att få fotografera sig tillsammans med mig och Linda - vilket vi lät dem göra.På andra sidan av ön möttes vi av en klippvägg där man kunde välja två vägar för att se vad som dolde sig där bakom. Antingen så kröp man genom en smal tunnel med sylvassa klippor runt om sig, eller så klättrade man upp på en stor, hal och brant stege för att komma upp på en platå gjord i bambu.

Vi valde att klättra upp för stegen och på andra sidan klippväggen bjöds vi på en vacker vy över vårat kommande snorkelställe dit vi åkte med longtailbåten efter besöket på Maya beach.När snorklingen var avklarad åkte vi vidare runt ön till Monkey beach - en strand bebodd av apor. Vi la till med longtailbåten vid stranden och hoppade ner i vattnet. Det tog inte lång stund innan aporna stod hungriga på strandkanten och väntade på att få mat kastat till sig. Vissa var även så pass hungriga att de simmade ut till oss för att försöka få tag på mat innan de andra fick något kastat till sig.En av aporna var även så pass modig att den klättrade upp på våran båt. Camilla försökte först locka till sig honom med en chipspåse (så att apan inte skulle ta något av värde) innan chauffören skrämde iväg honom genom att slå med en tamp på däcket. Dessa apor var dock inte alls lika tama och vänliga som de vi hade i Ao Nang.

Slutligen var vi tillbaka på piren i Phi Phi. Hungriga gick vi alla till hotellet där vi åt en sen lunch bestående av nachostallrikar. Det blev en lugn kväll vid poolen och hotellet (med ett undantag för att vi gick ut och åt en sen middag på en sportbar) - detta på grund av att alla var ganska slitna från gårdagens festligheter och en lång dag fylld av äventyr.No comments: