2009-11-19

Ao Nang, Thailand - Torsdag - Dag 2

Strax innan klockan 14:00 lokal tid (+6 timmar svensk tid) tog vi mark på Krabi International airport. Då dörrarna till flygplanet slogs upp möttes vi av den klassiska väggen av varm och skön luft. Det var strålande sol och ca 35 grader varmt i skuggan när vi för en kort stund passerade landningsbanan för att ta oss in i terminalen för diverse kontroller.



När passkontroll och bagageutcheckning var avklarade satte vi oss i bussen med destinationen Ao Nang. Medans vi inväntade de sista passagerarna hade det samlats moln ovanför oss som bestämde sig för att ge oss ett mer svalt mottagande. Vägen utanför bussen fylldes snabbt med någon centimeter vatten under de 20 minutrar som regnet föll.



Efter en busstransfer på ca 30 minuter anlände vi till hotellet. När vi checkat in på hotellet och lämnat bagaget på rummen samlades vi vid poolen för några drinkar. Vi beställde in en spännande blandning av tropiska och svalkande drycker som snabbt sköljdes ned innan det blev dags för semesterns första dopp i poolen.

När dagens dos av plask och lek var avklarat samlades vi åter, för att nu bege oss ut i eftermiddagens mörker på jakt efter middag. När lämplig restaurang var funnen, måltid vald, och thailändska smaker fyllt våra magar fortsatte färden till bargatan. Då Anders och Mamma varit här tidigare (2 år sedan) blev de otroligt nog igenkända av barägaren till KR Bar.



Vi gick in på baren och beställde var sin omgång drinkar samt buckets (hinkar fyllda med Thailändsk sprit) för att sedan spela biljard in på småtimmarna.



När det tillslut blev dags för hemgång slant vi in på en av de många ”Mini-markets” och köpte förfriskningar och tilltugg så kvällen kunde fortsätta i rum 3106 på Best Western Ban Ao Nang.

No comments: