2011-01-10

Koh Chang, Thailand - Måndag - Dag 1

Äntligen ska resan till Koh Chang i Thailand påbörjas!

Dagen började med en skön morgon hemma där det sista packades ned i bagaget. Lunch åt vi på Seattle Café och konditori innan vi klockan 15:30 knatade iväg till bussen som skulle ta oss från Tyresö till Gullmarsplan. Från Gullmarsplan blev det sedan tunnelbana in till T-centralen där Arlanda express fick transportera oss sista biten ut till Arlanda.

Valet av transport ut till Arlanda berodde på att denna måndag är den första efter julledigheterna då de flesta är tillbaka på jobbet - och med det brukar det bli stora köer runt stan. Då är det bra skönt att bara kunna sätta sig på tåget och glida förbi all rusningstrafik och komma i tid till avgång, trots att det kostar lite extra.

Men idag skulle Arlanda express inte gå fullt så smidigt. Resan inleddes med att vi inte maxade farten när vi kommit ut från Stockholm. Efter en stunds krypkörning stannade vi helt och med den informationen vi fick kunde vi konstatera att det var växel eller signalfel. Det var dessutom oklart hur länge vi skulle bli stillastående! Efter att ha suttit fast ute i ingenstans strax över en timma började stressen krypa över än - skulle vi hinna med planet?!Slutligen släppte stoppet och vi kunde sakta rulla mot Arlanda igen, cirka en och en halv timma försenade!

Incheckningen och extra passkontroller gick bra trots ett ständigt ropande i högtalarna om att det var dags att bege sig till gaten. Väl framme vid gaten var det lugnt och det verkade inte vara någon stress att gå ombord på planet. Vi stressade därför i oss en varsin öl (Singha) och ett varsitt glas vin samt vår middag i onödan!

Ombord på det stora planet (Boing 747) fick vi våra farhågor bekräftade. Vi hade inte fått sittplats brevid varandra, trots att vi checkade in samtidigt. Dessutom så skiljdes våra platser (som var på samma rad) åt rent visuellt av trappan till övervåningen av planet.

Som tur var fick vi trevlig kabinpersonal och ett halvtomt plan ned till Köpenhamn, som gjorde det möjligt att sitta brevid varandra. Men efter Köpenhamn skulle planet vara fullbokat och dessutom skulle ett personalbyte ske där. De lovade dock att informera sina ersättare om problemet och hoppades att de kunde lösa det åt oss.

När alla gått på planet lyckades kabinpersonalen ordna så att vi fick sitta bakom/framför varandra - Superbra service! Nu väntade en 9 timmar och 36 minuter lång flygning innan vi var framme i Bangkok. Detta flygplan hade dessutom inget underhållningssystem ombord med en skärm för varje säte, utan här var det de klassiska sättet som gällde.

Föregående dag () - Nästa dag (Dag 2)

No comments: