2011-01-15

Koh Chang, Thailand - Lördag - Dag 6

För andra gången denna resa sov vi förbi frukosten. Efter att nu ha provat den insåg vi att det inte var allt för mycket som vi missade genom att sova vidare. Dessutom låg vi vakna ett bra tag inatt och så hade vi även bränt oss under gårdagens tur med Thaifun-båten – vilket gjorde att vi kunde missa några soltimmar utan att få dåligt samvete.

När vi, något sent, vaknade och klev ur sängen gjorde vi oss iordning och lade oss vid poolen. Där spenderades tiden fram till lunchen, som åts på hotellet.

Mätta i magen knatade vi ned till stranden. Där drog vi fram var sin solstol och njöt av solens värme. Havet är dessutom varmare än vad hotellets pool är, så nu kunde man utan problem ligga i vattnet ett tag utan att börja frysa – vilket är skönt då man kan sitta ned på botten en bra bit ut i vattnet och bara observera allt som händer runtomkring och njuta av tillvaron.

För att få lite variation i solandet hade vi även idag med oss vårat inköpta strandtennis-set. Det använder vi ordentligt och rekordet är än så länge 24 bollar fram och tillbaka mellan varandra.När restaurangkillarna började ordna på sin del av stranden packade vi ihop och gick upp till hotellrummet. Ikväll gjorde vi oss iordning för, vad vi hoppades skulle bli, en skön lördag på White Sand Beach.

Taxiresan från Klong Prao Beach till White Sand Beach kostade 50 Bath per person och tog ungefär 10-minuter. När vi satt där bak på flaket till pickupen insåg vi att avståndet var längre än vad vi först trott – här kunde man minsann inte knata imellan!

Taxichauffören släppte av oss i början av stranden. Vi genade genom första bästa hotellområde ned till stranden, då det nalkades solnedgång. På vägen ned fann vi några sköna stolar som hängde från träden – de påminde om de som finns ett av caféerna i Nacka Forum bara att här är utsikten betydligt trevligare!Vi fortsatte vandringen längst stranden i skenet av den snabba solnedgången. Vi kom så småningom fram till ett stenigt parti som verkade som en naturlig avskiljare mellan det lugna och ”håll igång”. Här stannade för att se det sista färgspelet på himlen innan mörkret snabbt skulle komma.När mörkret föll började alla små trevliga restauranger och barer på stranden lysa upp tillvaron i den så annars mörka natten. Stranden besökare byttes från badande och fotbollspelande ungdomar till partysugna och hungriga turister. Vi promenerade förbi ställe efter ställe och log brett åt att det här var betydligt mycket mer folk i rörelse än på vår strand.

När vi gått ett tag hittade vi ett ställe som vi tyckte såg trevligt ut – dels för de färgglada lamporna som hängde över strandserveringen men också för de enormt sköna sackosäckarna som man fick sitta i. Här på 15 Palms satte vi oss tillrätta och beställde in en varsin öl, till vår förvåning upptäckte vi även att de hade gratis wifi vilket gladde min iPhone!

Vi tyckte stället var så trevligt så vi lämnade våra sackosäckar och flyttade upp till borden för att beställa in lite middag. Linda körde på ett beprövat pastaspår medans jag chansade med en thairätt – till det hade vi även beställt vitlöksbröd fyllt med ost.

Med middagen uppäten bestämde vi oss för att promenera tillbaka längst med strandremsan där vi gått tidigare. Vi skulle igentligen gått och shoppat i de olika stånden som finns längst med huvudgatan, men när vi passerade Sabay bar så kunde vi inte motstå ett besök där då det snart skulle hållas en eldshow – dessutom fanns det ett liggbord ledigt för oss!Vi började med att beställa in en varsin omgång och lade oss till rätta bland kuddarna och väntade på eldshowen som snart skulle börja. Sabay bar fylldes på med mer och mer folk och i tid för eldshowen stod det folk överallt. Folk sprang omkring FRAMFÖR alla med sina iPhones i högsta hugg, i hopp om att få en okej film eller bild – vilket var riktigt störande.

Eldshowen i sig utfördes här av 5 stycken killar som var utklädda och sminkade. De började föreställningen med något som kunde liknas med en ritualdans för att sedan visa upp sina kunskaper med elden med hjälp av diverse akrobatiska nummer. Det här var annat en helt annan nivå en vad vi tidigare sett på Klong Prao Beach!När eldshowen var slut skingrades även folkmängden som samlats. Underhållningen växlade även den och nu hade ett liveband intagit scenen i andra änden av havet med bord. De spelade moderna hits och det vart ett skönt drag på stället – denna sköna kombination gjorde att vi inte ville lämna Sabay bar.

Vi beställde därför in en vattenpipa med äppelsmak ackompanjerat av två long island ice tea – nu började strandmys övergå i strandparty! Oj så vi hade saknat detta på kvällarna borta på vår strand Klong Prao!Rätt som det var blev åter dags för en eldshow mitt framför oss. Det var samma killar som körde denna show och till vår glädje var det dessutom mindre folk som trängde framför oss – vilket gjorde att vi såg bättre.Kvällen på Sabay bar spenderades genom att vi låg vid liggborden och njöt av vattenpipan de goda drinkarna och skön musik. Över oss hade vi dessutom en fin stjärnhimmel och ute på horisonten glittrade båtarna stämningsfullt!

När coverbandets tid började lida mot sitt slut frågade de publiken vad de ville höra. Varken jag eller Linda orkade gå och önska något då, men när jag sen var på toan så mötte jag en av bandmedlemmarna och passade på att önska en låt. Tyvärr så spelade dom då sista låten för kvällen innan de skulle vidare ut i natten.

Detta satte även punkt för vårat första besök på White Sand Beach. Vi tog oss upp till huvudgatan och vinkade in en taxi. I den satt det redan två danskar och vi växlade några ord med dem innan vi var framme vid vårat hotell. Resan kostade nu 75 Bath, då det rådde ”nattaxa”.

No comments: