2012-03-08

Singapore - Torsdag - Dag 1

Det är en lång flygning till Singapore från Stockholm. Vi åkte med Finnair, vilket innebär en mellanlandning (och byte av flygplan) i Helsingfors innan flygningen kan fortsätta med strax över 12 timmar mot Singapore.

När vi närmade oss slutet av flygresan var det dags att fylla i inresekorten och tittade man på baksidan av dem kunde man ana ett land med aningen striktare regler/straff än vad vi har här hemma i Sverige.


Vi landade utan problem och passkontrollerna gick relativt smidigt. Singapore Changi Airport är en skapligt stor flygplats, men trots det var vi ute vid bussen med väskorna ganska snabbt - glatt påstressade av de lokala guiderna!


Inte långt efter att vi gått ombord började bussen rulla ut från parkeringen, bort från flygplatsen. På väg in till stan (och hotellet) skulle vi dock stanna för middag innan vi fick checka in och fräscha till oss efter den långa flygningen - klockan hade precis nått 17:00 lokal tid när vi landade. Restaurangen vi stannade vid låg längst med kusten och var en lokal kedja som specialiserat sig på skaldjur.


Väl till bords på Jumbo knöt vi på oss våra hakklappar samtidigt som vi serverades omgångar av olika smårätter medan servitörerna ständigt höll våra glas välfyllda. Här satt vi och njöt av tillvaron samtidigt som skymningen smög sig på. Med mörkret blev det ännu tydligare hur många båtar det låg där ute i vattnet utanför restaurangen och väntade på sin tur i en av världens mest trafikerade hamnar.


Runt klockan 21 avgick bussen från restaurangen och den sista biten av färden bjöd på en fantastisk vy av ett väl upplyst Marina Bay Sands - som ståtligt stod på konstgjord mark.


Bussen tog oss ned i hotellets egna underjordiska bussterminal, där vi fick stiga av - smigidt nog låg denna bussterminal så att uppgången skedde mitt mellan hotell och casino. "Incheckningen" på hotellet hade klarats av redan på restaurangen och med våra nyckelkort i handen begav vi oss till hissarna i rätt torn. För varje torn fanns det dessutom 6x2 hissar där hälften trafikerade våning 32 och uppåt medan den andra hälften trafikerade våning 32 och nedåt.

När dörren till rummet (som för mig låg på våning 29) öppnades möttes man av ett modernt och luftigt rum med en enorm utsikt över staden och havet långt där nere.


Vi hade bestämt oss för att snabbt packa upp väskorna och leta fram badkläderna för att möta upp de andra vid poolen - högst upp i hotellet! Här blev det ett nattligt bad med utsikt över Singapores skyline i sällskap av en god drink.


Efter poolbadet fräschade vi till oss på rummen lite snabbt innan vi åter åkte upp till poolområdet på våning 57, men denna gång för att besöka "nattklubben" som låg precis brevid och fortsätta kvällen där...

No comments: