2012-03-10

Singapore - Lördag - Dag 3

Dagen började med en något senare samling i lobbyn till torn 1. Här inväntade vi sällskapet innan vi traskade ned och satte oss på bussen i den underjordiska bussterminalen.


Bussen tog oss till toppen (av vad jag tror är) Singapores högsta berg. Där uppe fanns den första av tre hållplatser för den kabinbana som förbinder Singapores huvudö med Sentosa - en mindre ö uppbyggd för turister. Kabinbanan påminde om de som återfinns i fjällvärlden, men nu skulle dessa små hytter ta oss över vatten och genom +30 grader värme till ett bad- och tureistparadis på andra sidan kanalen.


Den andra stationen som vi passerade på kabinbanan låg högt upp i en av skyskraporna i stan och såg något annorlunda ut. Här öppnades dörrarna och in stoppades en kamera följt av en leende tjej, hon sa "smile" smällde av blixten, tog ett kliv bort från hytten och lät sen dörrarna stängas igen - antagligen kunde man köpa bilderna vid slutstationen på Sentosa.


När vi åkt över vatten, lyxkryssare och genom skyskrapor kom vi då fram till Sentosa. Nu hade det blivit dags för lunch och vi hade bokat ett ställe i närheten av kabinbanan. Tyvärr var det alldeles för få personer som serverade sett till antalet besökare, men maten hittade till slut ned i magen ändå.


Med maten avklarad tog en av de lokala guiderna fram en gammal hederlig megafon och började tjoa för att få vår uppmärksamhet. Nu var det dags för en aktivitet som gick ut på att samla poäng genom att besöka områdets alla attraktioner och på så sätt kunna svara på frågor och visa upp foton.

Först ut bland attraktionerna för oss blev Butterfly Park & Insect Kingdom. Det första "rummet" man hamnade i var en stor fjärilspark med både fjärilar och fåglar i diverse färger överallt.


På ett ställe fanns det några vita rackare till fåglar som satt och gnagde upp träbitarna som utgjorde trappan man gick på. När man passerade där kom man så nära så att fåglarna kände sig störda, vilket gjorde att de skuttade mot en för att få sig ett nafs. Lyckligt nog slapp jag undan och lyckades ta en bild med busen!

Nästa attraktion att besöka var Images of Singapore. Innan jag klev in hade jag målat upp en bild för mig själv att det bara skulle vara lite bilder på Singapore genom årens lopp, men oj så fel jag hade. När man kom in visade det sig vara ett gigantiskt projekt där man promenerade igenom scener tagna ur Singapore's historia. Här var det dockor i skalenlig storlek med lite omgivning och ljud - väldigt välgjort!

[bild inne i images of singapore]

Efter att ha vandrat omkring inne på Images of Singapore ett tag hittade vi tillslut utgången - och precis som alla andra utgångar hamnar man längst bak i presentbutiken som man sen måste nästla sig igenom för att komma hela vägen ut igen. Här i presentbutiken slutförde vi ett till uppdrag som bestod av att köpa så många saker som möjligt för 50 Singapore dollar (250 kr).

Utanför fanns nästa aktivitet, den innebar att äta upp en lokal och väldigt stark maträtt. Jag passade på provsmakningen då jag såg hur stark maten verkade vara på de andras flämtande efter något svalkande! När vi stod där med maten framför oss öppnade sig himlen ovanför - regnet bara vräkte ned samtidigt som den ena åskknallen efter den andra dånade ovanför oss!

Vi stod där en stund och tänkte vänta ut regnet, men till ingen nytta. Vi beslöt oss därför för att bege oss vidare till Merliontornet skyddade av alla olika tak vi kunde hitta. När vi nästan var framme vid entrén small det till precis ovanför oss och den åskknallen (med tillhörande blixt) kan inte vart långt borta!

Framme i Merliontornet tog vi hissen upp till utkiksplatsen och när vi steg av varnade de i högtalarna för att utkiksplatsen var stängd på grund av dåligt väder. Som tur var kunde man även kika ut genom Merlionfigurens mun och få sig en liten glimt av vad som fanns där ute. Här ute i munnen på Merlionfiguren var det även dags för nästa fotosession med en av attraktionernas fotografer - poseringen var att morra och se ut som en attackerande tiger.

[Bild - Merlionfigurens gap]

Efter en kort promenad var vi framme vid Sludge. Nu hade det slutat regna och börjat torka upp. Vad "Sludge" var visste ingen av oss, men varningstexterna om att man skulle bli blöt och liknande var långa - vilket innebär att vi lämnade all packning högst upp vid biljettförsäljningen.

När vi kom fram till attraktionen visade det sig vara en cementerad backe med små kälkar på hjul, med styre och broms - här skulle det åkas! Efter att ha sett en kort instruktionsvideo och fått testa våra kunskaper för en instruktör (dra styret imot dig för att åka, skjut styret ifrån dig för att bromsa) fick vi bege oss ut i backen. Jag hade hoppats på att få köra race, men här stod det personal och varnade för hög fart överallt. Det var bara att ta det lugnt och försiktigt ned, även om man ibland kunde släppa på en aning!


Väl nere för backen visade det sig att vi hade anlänt mitt på stranden - nu skulle man haft sakerna med sig! Istället blev det en sittlift upp för att hämta allt och sen promenera ned igen.


Äntligen var vi på den ena av de konstgjorda stränderna (Palawan beach) för lite skönt strandhäng! Här var allt tillrättalagt för att likna ett paradis. Stranden var lång och fin med små öar utanför som det gick hängbroar till, sanden hade inga stenar eller snäckor i sig och badområdet var avskärmat med bojlinor mellan öarna.

Tyvärr var vattnet väldigt grumligt, botten var dyig med alger och simmade man ut mot bojlinan luktade det disel från vattnet (på grund av fartygen utanför). Detta hindrade oss dock inte från att hoppa i det sköna vattnet och få ett svalkande bad!


På stranden utfördes vår sista aktivitet för dagen som gick ut på att bygga en flotte och få laget att paddla runt badvaktens kanot med den. Det blev en stor batalj med mycket kämpa, där allt avgjordes i den första svängen (alla utom 1 lag krokade fast i varandra).

Eftermiddagen med sol och bad rundades av med en väl tilltagen grillbuffé på Club Islander - som låg ett stenkast från stranden. Här fanns det mängder av mat att välja på samtidigt som 2 kockar stod och grillade köttet vi skulle äta.


Som underhållning till vår middag hade stället ordnat med ett lokalt liveband - bestående av en stel tjej, en tondöv bakgrundssångare och en oinspirerad trummis. De höll inte riktigt måttet och blev mer ett humoristiskt framträdande än att de underhöll med bra musik, trots att de (ibland) spelade sånt man kände igen.

Kvällen ute på Sentosa och Club Islander rundades av med en riktigt bra och annorlunda eldshow. Det var två killar som gjorde de flesta tricksen man brukar se i Thailand med både stavar, käglor och eldsprutning.


Utöver detta utövade de även eldslukning, vilket de var grymt duktiga på! Det "värsta" de gjorde var när de lät det brinna ur munnen på sig själva.


Som ett roligt extranummer tog de även upp en ur publiken och skulle få honom att utföra lite trick. När han kände sig bekväm lurade de honom och tro att han skulle få prova eldslukning, med förbundna ögon - han fick dock bara bita på träändan av staven de använde sig av!


Med eldshowen avslutad blev det lite kvällsmingel på Club Islander innan bussen förde oss tillbaka till hotellet och ett snabbt besök uppe på vår takbar i T3.

No comments: