2012-03-11

Singapore - Söndag - Dag 4

Sista dagen i Singapore började med en tidig uppgång så att jag skulle hinna ta hissarna upp till poolområdet och ta några bilder på det i dagsljus innan det var dags för oss att checka ut från Marina Bay Sands.Efter utcheckningen lämnade vi hotellet för en gemensam lunch på stan. Valet av restaurang blev Alfresco Gusto - Italian Bistro som låg mitt i det moderna shoppingdistriktet. Här avnjöt vi en utsökt 3-rätters lunch innan det skulle bli dags för en stadsvandring.


Med mätta magar begav vi oss ut i stadsmyllret för att döda lite av tiden som stod mellan nuet och hemresan ikväll. Vi vandrade runt i shoppingdistriktet och besökte 3 gigantiska gallerior innan jakten på en taxi inleddes.

Regnet hade tyvärr börjat falla, vilket gjorde att vi inte var ensamma om tanken att ta en taxi istället för att gå och bli blöta. Vart vi än kom så var det långa köer på alla "taxistationer" (kan liknas med busstationer fast för taxibilar).Efter en promenad på ca 30 minuter hade vi kommit en bit bort från myllret och lyckades här hitta en taxistation som inte hade så lång kö, dock kom taxibilarna med lite oregelbundet mellanrum.

Väl i taxin satte vi kurs tillbaka mot Marina Bay Sands där vi nu hade fått möjligheten att åter få tillträde till poolområdet och njuta några timmar innan kvällens middag. Här uppe blev det några sköna dopp i poolen med den fantastiska utsikten som sällskap när regnet väl avtagit.Vi spenderade även en hel del tid i bubbelpoolerna och njöt av utsikten åt andra hållet - överblickande den oändliga kön av fartyg som väntade på att få lägga till i Singapores hamn.


Med det härliga badandet bakom oss samlades vi i lobbyn en sista gång för att tillsammans promenera bort till kvällens middagsrestaurang. Vandringen gick genom konferansanläggningen och bort mot den DNA-liknande bron.


Längst med bron fanns det utstickande plattformar med en bra utsikt över stan och den närliggande fotbollsarenan där planen låg flytande på vattnet.


På andra sidan bron låg (den lite enklare) restaurangen för kvällen. Här hade de reserverat ett antal "parkbänkar" åt oss. Trots restaurangens enkelhet hade vi en fantastisk utsikt över Marina Bay Sands.


När vi satt där på parkbänkarna och väntade började det dugga lite grann, vilket gjorde att personalen samlade in alla bestick och tallrikar för att torka bort vattnet från dem. Maten började sakta serveras och kom ut i något som liknade ordnat kaos (där alla inte hade fått tillbaka sina bestick till ex). Kvaliteten på maten tog bottenrekord, men vissa saker gick att äta för att bli något mättare - det kan ha något och göra med att den serverades från ett kök som liknade ett gatukök.


Tyvärr hade regnet tilltagit medan maten serverades och det verkade inte som att personalen hade någon reservplan för det. Vi (och maten) blev blötare och blötare och tillslut reste vi oss upp och sökte skydd för regnet - här väntade vi på en finurlig lösning eller ett nytt val av restaurang. Samtidigt sprang vår guide runt och delade ut några paraplyn som hon vart och köpt.

Personalen på restaurangen gjorde allt de kunde för att få in oss under tak och snart satt vi alla till bords i något som liknade en gränd.


Här fortsatte maten att serveras och det tidigare ordnade kaoset blev nu bara KAOS!


Med en aptitretare i magen var det nu dags att bege oss till flygplatsen och påbörja resan hem till Sverige (med mellanlandning i Finland).

No comments: