2012-03-09

Singapore - Fredag - Dag 2

Att vakna upp i en fluffig och lagom hård hotellsäng på Marina Bay Sands är en bra start på morgonen. Idag var det uppstigning tidigt för att gå och äta frukost innan dagens konferanspass som skulle börja vid klockan 9.

Nere vid frukostrestaurangen "Rise" möttes vi av en hovmästare som visade oss till bords. Här blev man placerad på första lediga plats och initialt fick vi dela bord med några asiater och britter. För att vara ett hotell med strax över 2600 rum var det förvånandsvärt tomt vid frukostserveringen, vilket gjorde att man inte behövde köa för till exempel få sin omelett gjord av kocken vid den stationen.


Efter frukosten samlades vi upp i lobbyn i torn 1 och promenerade genom en underjordisk passage till köpcentret på andra sidan gatan. Där letade vi oss bort till konferansdelen som bjöd på enorma korridorer kantade av konferansrum.


Här i konferansdelen spenderade vi dagen ända fram till klockan 18:o0 innan det var dags för oss att bege oss ut och upptäcka stan - men först var det upp på rummen för att byta om.

Dagens aktivitet inleddes med att en dubbeldäckad turistbuss plockade upp oss utanför hotellet. Guidade av Mr. Him och hans underbara humor (han skrattade enormt åt sina egna skämt) åkte vi runt i staden och fick se en skön mix av gammalt och nytt när det gällde arkitektur.


När vi närmade oss det finansiella centrumet började byggnaderna bli mer och mer moderna samtidigt som de växte på höjden!


Efter att ha åkt omkring en stund i dubbeldäckaren stannade vi till utanför en vit pampig byggnad - nu var vi framme vid Raffles Hotell. Här på Raffles blandades världens första Singapore Sling omkring 1910. Receptet som används idag har samma grunder, men modifierades en aning på 70-talet. Självklart skulle vi in och smaka på cocktailen!


Inne på Raffles gick vi igenom undervåningen på baren och tog plats på övervåningen. Det första som slog en när vi passerade genom baren var att det kändes mer som Havanna (även om jag inte vart där ännu) än Singapore och att det låg jordnötsskal överallt!

Vi serverades varsin Singapore Sling, nu var det dags att smaka på orginalet! Det var söt och fruktig smak, vilket absolut gjorde den till en god cocktail - vilket så borde då den kostar ca 150 kr.


När vi njutit av vår Singapore Sling och några öl var det dags att lämna Raffles för att bege oss till IndoChine för kvällens middag - Ett fint ställe i hjärtat av Singapore. Här satt man vackert vid vattnet samtidigt som vi serverades en god måltid och ännu mera öl.


Med mätta magar var det dags att bege oss ut i Singapores nattvimmel. Första stoppet blev i något som kunde liknas med en galleria, fast med nattklubbar och barer.


Här hade vi bokat ett besök på AquaNova - där det bjöds på underhållning från scenen samtidigt som champagne och helrör beställdes in till borden där vi satt.Besöket på AquaNova varade någon timma innan vi åkte tillbaka mot hotellet. Dock var det inte på tal om att gå och lägga sig, utan natten fortsatte på den flytande nattklubben Avalon. Passande nog låg denna precis nedanför konferansanläggningen som vi besökt tidigare under dagen och promenaden hem skulle inte bli allt för lång.

No comments: