2010-12-31

Nyårsafton

Under dagen packade jag och älsklingen väskan för att bege oss till Mamma och Anders ute på Värmdö för att fira nyårsafton. Det kändes otroligt mysigt när man svängde upp på deras snöiga infart, försiktigt upplyst av julbelysningen på huset.

Väl på plats (något sena) stampade vi in och hälsade på alla och mötte Camilla och Peter som redan lagt beslag på köket, och var mitt uppe i skapandet av förrätten - musselsoppa!Inne i vardagsrummet möttes vi av ett väldukat och jättefint nyårspyntat middagsbord som Mamma hade ordnat. Här dukade vi upp med champagnen innan vi alla satte oss till bords för att avnjuta en otroligt väldoftande första förrätt innehållande musselsoppa och ett hemmagjort vitlöksbröd.Musselsoppan serverades med hela musslor (för dem som ville) och det innebär en del pillande för att få isär skalen osv. Utöver detta så lyckades Camilla även få 5 musslor med pärlor i sig, vilket vi aldrig varit med om tidigare!När Catrin kom hem från jobbet var det dags att fortsätta matfesten med förrätt nummer två. Den bestod av ungsgratinerad hummer som Mamma tillagat.Efter den utsökta hummern vart det så småningom dags för huvudrätten, som var Beef Wellington - tillagad av Camilla och Peter (med inspiration från Gordon Ramsey).När vi suttit ned ett tag vid matbordet började klockan snabbt dra sig mot 12-slaget och det blev den klassiska kaosen för att hinna ta på sig kläderna och komma ut i tid. Vi lyckades precis komma ut och sätta upp raketrampen (en stege) innan det blev dags att korka upp champagnen!

Ute i rådande snöväder stod vi med facklor, champagne och raketer samtidigt som vi skålade in det nya året. När raketerna var uppskjutna blev det dags för lite brottning i de djupa snövallarna (för en del av oss).

Kvällens festligheter avslutades sedan med en god efterrätt som bestod aav friterad camembert och friterad banan med glass. När detta var uppätet blev det snart dags att knata ut till lillasysters stuga, där vi skulle sova, och bädda ner oss. Men innan vi somnade spelade vi lite gamla NES-spel tills ögonlocken blev blytunga.

En bra avslut på 2010 och en trevlig början på 2011!

4 comments:

Anonymous said...

Tack alla för en trevlig kväll o Gott Nytt År på Er Hoppas att 2011 också blir ett bra år med många trevliga o roliga aktiviterer tillsammans Kram på Er. Mamma

Freedomtravel said...

Ser ut som en härlig och lyxig nyårsmiddag! Har aldrig varit med om att få pärlor i musslorna (även om vi äter musslor då och då). Önskar god fortsättning på det nya året!

Christoffer Sandberg said...

Tack själva för en riktigt trevlig kväll! Mycket god mat och roliga stunder.

Gott nytt 2011

Christoffer Sandberg said...

Freedomtravel: Det var en jättegod nyårsmiddag som jag gärna äter igen! :)

Pärlorna var riktigt häftiga att få, men bra farliga för tänderna!

Gott nytt 2011 och en god fortsättning, hoppas ni haft det bra på era resor!