2010-12-01

Kantarellsoppa



Ingredienser
6 dl hönsbuljong
2 dl grädde
1 st (stor) charlottenlök
300 g svamp (kantareller)
100 g smör
salt & peppar

Tillagning
Börja med att rensa svampen. Hacka därefter löken i små bitar och fräs löken och svampen i stekpannan tills vätskan avdunstat. Häll i cirka 3 dl vatten i en kastrull och lägg sedan över den frästa svampen och löken. Kör runt med stavmixern tills blandningen blir slät och fin. Tillsätt resterande del av vattnet samt buljongtärningen och börja värma soppan. Vispa ned grädden samtidigt som soppan kryddas efter avsmakning. Samtidigt som soppan kokar upp tillsätts 100 g smör. Rör om och låt den sedan svalna något innan servering.

2 comments:

Freedomtravel said...

Låter helt sjukt gott! Perfekt också med varm soppa när det är såhär kallt ute!
Är inte helt säker på om jag skrivit det förut, men annars vill jag passa på att tacka för uppmuntrande kommentar på vår blogg. Det värmer!

Alexandra said...

Men så gott. Precis vad som behövs efter en dag i kylan. :-)