2010-11-30

Ordna .se till Blogger/Blogspot

När jag skaffade .se-adressen till bloggen möttes jag direkt av en liten bromskloss och tänkte dela med mig av lösningen.

Inne på Binero (som är den DNS-leverantör jag valt) fanns en massa inställningar som jag inte kände igen. Min tidigare erfarenhet av detta är endast no-ip.com, som jag använde när jag driftade en egen webbsida i början av 2000-talet.

Några sökningar senare på Google.se så hade jag fått träff på följande sidor som beskrev processen och hur man fixade mitt lilla problem.
Scarymary.se: Egen domän Binero Blogspot
Google.se: Hjälpavsnitt för ompekning av DNS

Kortfattat ska informationen på Binero se ut enligt bilden nedan.6 stycken rader med information ska läggas till i DNS-editorn (Domännamn - DNS i Bineros Navigering).

Subdomän | Typ | TTL | Data
* | CNAME | 3600 | ghs.google.com
dinadress.se | A | 3600 | 216.239.32.21
dinadress.se | A | 3600 | 216.239.36.21
dinadress.se | A | 3600 | 216.239.38.21
dinadress.se | A | 3600 | 216.239.34.21
www | CNAME | 3600 | ghs.google.com

Jag har ännu inte klurat ut vad allt detta gör, men nyfiken som jag är så kommer jag inom kort att veta det! Viktigt är det i alla fall. Spara detta och nu är jobbet klart på Binero.

Nu måste vi även ändra en inställning i instrumentpanelen på Blogspot/Blogger. Gå till fliken Inställningar och Publicering, klicka där på "Egen domän" - enligt bilden nedan.När detta är gjort är man var tvungen att klicka på avancerade inställningar för att få möjlighet att fylla i det nya domännamnet och spara för att ompekningen ska börja gälla.Använder man sig av Google Analytics för besöksrapporter och liknande så är det bara låta kodraderna ligga kvar i designen så fortsätter allt att snurra på som vanligt.

Lycka till!

No comments: