2010-11-17

Fotografering med mobilen

När jag fryser ögonblicket och förevigar min omgivning så föredrar jag att använda mig av min systemkamera. Men tyvärr så är tillfällena många då jag velat haft den med, men den istället ligger tryggt nedpackad i kameraväskan hemma.

Som tur är så har tekniken gått framåt och de flesta mobiltelefoner (som man faktist bär med sig överallt) är idag utrustade med en kamera som kan leverera bra resultat i goda ljusförhållanden.

Det här gjorde mig lite nyfiken och fick mig att bläddra igenom arkivet i Lightroom efter en bra mobilbild. Bilden nedan är nog den som jag är mest nöjd med av de jag knäppt!Har du någon oredigerad (bortsett från beskärning) bild som du är nöjd med, där mobilen är verktyget du använt dig av? Dela med dig bland kommentarerna i sånna fall...

4 comments:

Freedomtravel said...

Fin bild! Nja, jag använder också mobilen ibland, helt enkelt eftersom man alltid har den med sig. Men jag tycker att de bilderna brukar bli betydligt sämre... Jag vet att folk pratar om att det är bra pixlar i mobilkamerorna, men det finns väl andra aspekter som gör att bilderna blir sämre...

Christoffer Sandberg said...

Yes, nu för tiden börjar pixeltalen bli helt ok i mobilerna. Tyvärr så är det en siffra som man inte ska stirra sig blind på då sensorn har en väldigt stor del i det hela också...

Men det är smidigt att alltid ha en ok kamera med sig nuförtiden! :)

Ferferi in Gothenburg said...

Oj mobilbilderna är aå många så jag vet inte var jag skulle börja leta! Förhoppningsvis har man lyckats knäppa av någon som är bra! Om jag hittar någon ska jag komma ihåg att meddela dig. Din var verkligen vacker. Ser inte ut att vara tagen med en mobil.

Christoffer Sandberg said...

Toppen, vore skoj att se andras "lyckade" fångster med en mobilkamera.

Tror EXIF-informationen avslöjar att bilden i det här inlägget är tagen med en iPhone 4 :)