2010-11-22

Glöm inte att ta backup!

Någon gång vid millenieskiftet råkade jag ut för en hårddiskkrasch som innebar att jag, den hårda vägen, fick lära mig hur viktigt det är att ta backup på sina viktiga filer. Kraschen då resulterade i att ca 3 års fotografier och en del viktiga dokument gick förlorade.

Nu när mitt fotointresse blomstrat och jag lägger mycket energi på att föreviga de resor och upplevelser jag är med om vore något liknande förödande. Visst sparas mycket online, men oftast i mycket sämre upplösningar osv. Jag har därför kopior på olika datorer hemma - ett funktionellt backupalternativ, om än något krångligt.

Tanken har funnits att göra backupen mer tillgänglig och enklare. Därför har en nätverksdisk varit intressant en längre tid, och nu har jag gjort slag i saken. Idag beställdes en Buffalo Linkstation Live 1TB NAS som ska få agera backup på mitt hemmanätverk.Fungerar den som jag hoppas kommer den säkert att bli grym!

2 comments:

MJE said...

aaa fan om det skulle hända alltså, alla bilder man har,, har inte backup än ;(

Christoffer Sandberg said...

Får hålla tummarna för att det inte händer! Men jag skulle starkt rekomendera dig att bränna ut det viktigaste på en cd/dvd iaf....