2010-12-10

Idolfinal 2010

Kvällens aktivitet var bokad sedan länge - då vi vet att åtgången på biljetterna är hård! Klockan 19:30 skulle vi vara på plats i Globen för att så småningom se 2010 års Idolfinal live! Då man sett en del avsnitt under säsongen och spanat låtlistan på förhand fanns det en del ögonblick att se fram imot.

Kvällen började med att Jacob Öqvist värmde upp publiken och byggde upp stämningen. Jacob lämnade över till Studiomannen Tobias som informerade oss i publiken om hur kvällen skulle gå till och vilka (få) förhållningsregler som fanns.

Kort därefter följde ett medley från Idoldeltagarna som varit med under fredagsfinalerna. I rasande takt bytte de av varandra och körde bitar ur de låtar där de briljerat under hösten.

Låtlistan för kvällen var enligt nedan och den som verkligen stack ut var Jay's tolkning av Madonna's - Like a prayer. När tonerna från hans sköna rispiga stämma ebbat ut ställde sig besökarna i Globen upp för att ge honom en storslagen stående ovation!
Jay Smith: Creed - Higher
Minnah Karlsson: Gwen Stefani - What are you waiting for
Jay Smith: Madonna - Like a prayer
Minnah Karlsson: Beatles - Twist and shout
Jay Smith: Dreaming people
Minnah Karlsson: Dreaming people
Inledningsvis kändes det som att kvällen var lite vinklad, till Minnahs fördel. Hennes förstanummer inleddes med lite dans och koreografi, som om det hade fortsatt kunde liknats med Lady Gaga. Tyvärr varade det bara några futtiga sekunder och liknelsen försvann lika snabbt som den kom. När Jays paradnummer Like a prayer dessutom klipptes bort från snabbreprisen stärktes känslan.

Men tittar man tillbaka på säsongen som passerat så fanns det bara en självklar vinnare av de två som stod på scenen. När Jihde sen ropade ut Jays namn samtidigt som hans version av vinnarlåten Dreaming people spelades i Globen kändes det som att cirkeln slöts, som Jay sa i tv-rutan till tittarna!

No comments: