2011-02-24

En bild säger mer än 1000 ord

Precis som rubriken säger så är bilder väldigt berättande. Detta är något som jag tagit tillvara på idag när jag gått igenom resedagboken från Roadtripen i Europa.

En av mina fotovärdar på nätet (läs Imageshack.us) har strulat ett tag och gjort att en del foton inte längre är tillgängliga i resedagböckerna. Jag har därför lagt upp dem på ett annat ställe och nu visas bilderna som de ska.

I förbättringsjobbet uppdaterade jag 7 st inlägg med totalt 9 st helt nya bilder (utöver de utbytta länkarna) för att få lite mer "berättande" till resan.

4 comments:

Annika Lundgren said...

Hej på dig... jag är en jobbarkompis till Marja, jag har en fråga till dig, jag har en blogg på blogger som jag vill byta adress på, jag vet hur man gör men hur blir det med alla som följer och måste jag meddela alla mina vänner om att jag byter adress ?
Tänkte kanske att den omdirigeras automatiskt.

Christoffer Sandberg said...

Hej Annica.

Kul att du hittat hit!

Om du byter till en annan domän än blogspot.com så kommer de som fortfarande skriver in dinblogg.blogspot.com i webbläsaren att skickas vidare till din nya domän.

Här fungerar det till ex att skriva in http://www.stoffs.blogspot.com och då blir man automatiskt vidareskickad till http://www.stoffs.se

Hoppas det gav svar på din fråga.

Niklas said...

Hej!

Hittade din reseblogg när jag googlade runt lite och har nu gått igenom hela, anledningen till detta är att jag själv planerar en roadtrip med flickvännen till sommaren. I ganska lika utsträckning med undantag att vi kommer köra frankrike-spanien mot slutet av färden istället för upp emot österrike.

Så tänkte fråga om du har några spontana tips på vart man kan hitta bra rutter eller platser att besöka på väg till huvudmålen. Några speciella hotellkedjor som är utmärkande bra för priset eller andra tips i övrigt.

Var längesedan jag var ute och rörde mig i europa på dethär sättet och då var jag inte heller så gammal. Hur är det med risker?
Någonting du märkte av? Exempelvis ficktjuvar och sådant i venedig, bör man ha kontanter och mobiltelefon överhuvudtaget?

Hur var det att köra en såpass liten bil som en TT? Jag kan tänka mig att man inte packar på sig som man gör för en charterresa direkt? Jag planerar själv att köra s2000 som också den anses som liten när det kommer till förvaring.

Och är italiensk trafik så hemsk att ta sig fram i som man hört, kör de som skogstokiga dårar överallt?

Kanske lite underliga frågor, men du verkar ju erfaren.

Skulle vara tacksam om du kunde lämna svar på min blogg eller min mail.

nbilling.devote.se
nickes_msn@hotmail.com

Tack på förhand!
Mvh Niklas

Christoffer Sandberg said...

Hej Niklas!

Riktigt roligt att du hittat hit och tagit dig tid att kika igenom resedagböckerna! :)

Jag vill börja med och säga att ni har en FANTASTISK resa framför er och att det definitivt kommer att bli ett minne för livet. Vår roadtrip är fortfarande något som ligger oss varmt om hjärtat trots en del nya resemål sedan dess.

När vi gjorde vår research använde vi oss mycket av Google maps (ofta i kombination med fotofiltret) för att upptäcka något spännande längst med färdvägen! När man sedan hittat något spännande och lyckats identifiera det så var det bara kolla vad wikipedia hade att säga om platsen/sevärdheten.

En hotellkedja som vi använde oss mycket av var Best Western. Det var absolut inget vi tänkt i förväg, men när vi kollade standard kontra pris på resp ort föll valet allt som ofta på dem - vilket vi var nöjda med!

Vi rekommenderar även att man bokar boende i förväg för att frigöra tid till att se sig om i staden och upptäcka sevärdheter istället för att leta boende för natten.

Kolla booking.com och hotels.com och lägg lite extra energi på kommentarerna från övriga hotellbesökare - de har oftast vettiga synpunkter!

Den enda risken vi oroade oss för var om något skulle hända med bilen. Se till att ha en bra försäkring som täcker eventuella fel, krockar och stölder. Var dessutom noga med att plocka rent i bilen (det man kan se) själv så man inte lockar dit tjuvar i onödan när den står på parkeringen.

Risk för ficktjuvar i till ex Venedig var inget vi märkte av. Men använd sunt förnuft och håll koll på grejorna bara. Vi sprang trots allt runt med systemkamera, vanlig digitalkamera, pengar, kreditkort, telefoner osv. Oförsiktigt? Kanske, men man vill ju inte behöva försaka bekvämligheter bara för att man är på semester...

Italiens trafik var den "värsta" under vår roadtrip. De kommer som skott bakifrån trots att det finns hastighetsgränser - i Tyskland förväntar du dig att bli omkörd av en fet Porsche i 250 knyck, trots att du själv ligger i 190 på Autobahn. Dessutom gäller det att hålla koll på lastbilarna som helt plötsligt kan få för sig att byta fil, trots att du ligger brevid dem! Ju mindre vägar desto lungare trafik :) Vill man sedan lirka sig in i storstäder (vi valde Milano och Berlin) så kan jag rekommendera att göra detta något senare på eftermiddagen då trafiken allt som oftast är lugnare.

Jag hoppas att ni får en fantastisk resa och fråga gärna om det är något mer ni undrar över.

Lämna gärna en länk i min blogg sen om en resedagbok eller liknande kommer upp!