2011-03-13

Yasuragi Hasseludden - Söndag - Dag 2

Efter en fantastisk nattsömn i vår fluffiga "king size"-säng vaknade vi upp av att mobilerna ljöd. Vi hade ställt dem på en relativt tidig väckning för att hinna njuta av vistelsen på Yasuragi Hasseludden även denna dag.

Strax efter klockan åtta gick vi en trappa upp till restaurang Tokyo och åt vår frukost. Utbudet på buffén var bra och den toppades av en riktigt smakfull smoothie gjord på färska bär.

Med oss till frukosten hade vi även våra provisoriska "handväskor" som alla bär med sig här på Yasuragi - för vi skulle ju passa på att utforska badanläggningen direkt efter frukosten.Nere vid badet finns det två olika omklädningsrum att välja för både killar och tjejer, ett vanligt och ett tyst rum. Eftersom jag och Linda behövde dela upp oss och ändå inte hade någon att växla ord med under den tiden vi klädde om valde vi de tysta omklädningsrummen.

När man klätt av sig och gick in i det dunkla tvagnings/duschrummet infann sig en skön och rogivande känsla. Här fanns det även möjlighet att bada bastu och lägga sig i varma källor, om man så önskade. Men vi gick direkt ut till badavdelningen för att möta upp varandra och spendera tiden tillsammans.

Inne i badavdelningen ställde vi undan våra korgar och gick sedan genom luftslussen som tog oss utomhus till de varma källorna. Här ute bland snöresterna (och den +2 gradiga luften) lade vi oss i det 40-gradiga vattnet och njöt av havsutsikten nedanför berget - medan vi låg där passerade en av Viking Lines båtar ute på havet.

Tillslut tog dock kylan ut sin rätt på det blöta håret och det var dags att gå in och värma huvudet en stund. Vi simmade därför några längder i den stora bassängen innan vi avrundade vårt besök i badhallen med ett dopp i den varma källan som finns inomhus. På vägen ut genom duschrummen passade vi även på att sätta oss en stund i den (för killar och tjejer) gemensamma ångbastun.

På vägen tillbaka till rummet gjorde vi bland annat ett stopp i butiken som finns vid entrén - Där köpte älsklingen med sig två minnen från vistelsen! Efter det fortsatte vi till Loungen och provade lite av det gröna téet som fanns tillgängligt här på Yasuragi. När vi promenerade tillbaka från loungen passerade vi även Dojon där de genomförde någon form av klangmeditation.Väl på rummet gjorde vi iordning det fantastiska badrummet för en sista tvagningsomgång innan det var dags att göra sig klara och packa väskan för denna gång.

När vi checkade ut undrade killen i receptionen om vi hade gillat rummet. För vi hade tydligen fått bo i ett av deras finaste och nyaste rum!

Ser man tillbaka på denna upplevelse så var den helt fantastiskt och vi hade den otroliga förmånen att få bo riktigt fint!

Föregående dag (Dag 1) – Nästa dag ()

No comments: