2010-10-25

Val av destination

Nu har suget efter värme byggt upp ett ordentligt resebehov! För visst tusan skulle det vara skönt att slippa allt som har med kyla, fukt, slask och mörker att göra. Precis som förra året när vi fördrev två veckor av vintern i Thailand!

Jag och Linda sitter nu och funderar på vart vi ska ta vägen. De kriterier vi har är att det ska vara varmt, resan ska äga rum i januari och den ska inte kosta över 10 000 kr per person.

Ett tag var vi inne på Kanarieöarna, Kap Verde och Egypten - men efter en snabb titt på hur deras klimat är under den tidpunkten så börjar intresset svalna. Kvar återstår nu Thailand! Vi får se hur det blir helt enkelt...

3 comments:

Freedomtravel said...

Det är ju alltid en utmaning att hitta en varm och billig resa på vintern... För vår del blev det Marrakech eftersom det fanns superbilliga flyg dit, men ärligt talat så verkar det inte jättevarmt (runt 18 grader). Egypten är varmare, men vi var inte så förjusta i Egypten... Ett alternativ till Thailand är annars Vietnam! Verkligen ett fint land! Man kan åka dit alla tider på året beroende på vilken del av landet man väljer. Jag tror att man måste välja södra delen på vintern. Jag har också hört av många att Dubai ska vara ett bra resmål, men vi har inte varit där själva.

Christoffer Sandberg said...

Ja det är verkligen en utmaning må jag säga! Men planeringen är även en rolig del av resan (förutsatt att man hittar ett resemål som passar).

Vi hade tänkt att göra det enkelt för oss och åka charter dock.

Vietnam är helt klart något som är värt att undersökas. Men vid en första anblick såg det ut som att det bara var 2 veckorsresor som gick dit (just nu har vi lite problem att pussla ihop det med semestrar och jobb). Tack så mkt för tipset iaf! :)

Christoffer Sandberg said...

Det blev Thailand i vinter! :)