2010-10-30

Audi TT: Dörrpanel

Här om veckan fick jag problem med att elhissen till fönstret slutade fungera på förarsidan. När jag öppnar dörren (då ska fönstret åka ned ca 5 mm) eller försöker sänka fönstret så klickar det bara från reläet, men inget händer med fönstret. Det är inget enormt problem, men väldigt irriterande när man ska in i parkeringsgarage och liknande.

När felet uppstod ringde jag verkstaden för ett kostnadsförslag. De lät meddela att en ny motor kostar 3000 och sen tillkommer dessutom kostnaden för själva arbetet.

Det var då tanken på att försöka fixa det själv föddes. Jag har googlat problemet och även letat efter en service manual till Audi TT online, utan att hitta så värst mycket sammanställd/relevant info. Jag hittade inte ens en tydlig beskrivning på hur man får bort dörrpanelen och tänkte därför visa det här nedan.Det som håller fast dörrpanelen är faktist bara en skruv, som gömmer sig bakom metallplattan vid handtaget. Vrid bort locket och skruva sedan ut skruven. Ta tag i handtaget och på undersidan av dörrpanelen, lyft försiktigt rakt upp - nu borde den lossna. Ryck dock inte bort panelen från dörren då den fortfarande sitter fast i lite sladdar och vajrar, som man måste pilla bort innan dörrpanelen kan ställas åt sidan.Med panelen borta lyckades pappa och jag få en klar blick över motorn och mekaniken för fönsterhissarna. Vi försökte plocka isär det som visas på bilden, men bestämde oss för att leta efter mer information kring detta då det var en hel del vajrar och liknande innanför plasten - som säkert hade blivit knepiga att få dit igen om allt gått galet.

Nästa steg blir att försöka byta ut motor och reläet. Men för detta skulle jag behöva en sprängskiss eller liknande!

No comments: