2010-08-01

Roadtrip - Dag 15 - Söndag (Trelleborg - Stockholm)

Körstrecka: 65 mil
Körtid: 7 timmar 30 minuter


>> Fullständig karta över resan

Klockan 05:15 ljöd kaptenens röst i högtalarna på båten och berättade att vi började närma oss hamnen i Trelleborg. Nattsömnen hade inte alls varit bra och trötta tog vi oss motvilligt upp ur sängarna - Snart skulle vi äntligen köra i land på svensk mark!

En timma efter väckningen ljöd det åter i högtalarna, nu fick vi med bil gå ned till bildäck. Vi blev sittandes i bilarna ca 30 minuter innan det blev våran tur att köra av färjan. Vädret utanför var disigt och på framrutan kunde man se att det även duggade lite smått.

Bland det första vi gjorde strax efter Trelleborg var att leta efter en öppen bensinstation så att vi kunde tanka upp och så att Linda kunde köpa sitt efterlängtade snus (som tog slut under de sista dagarna på resan) - med detta fixat åkte vi sedan vidare.

Under större delen av bilfärden mot Stockholm hade vi regn, ett tag blev det även ganska intensivt (dock inte så intensivt som det vi upplevde i Tjeckien) och farten sänktes ordentligt.

Då nattens sömn inte var någon av de bästa under resans 14 nätter satt Linda i passagerarsätet och blundade sig igenom Skåne. Strax innan Jönköping (runt klockan 10) tog tröttheten ut sin rätt även på mig. Vi parkerade bilen på en rastplats med utsikt över några stugor och en sjö - här blev det en powernap på 25 minuter innan vi fortsatte resan mot Stockholm.

När vi passerade Vagnhärad blev det en kort och välbehövlig fikapause hemma hos Catarina, Conny och Adam. De berättade om sin intensiva och varma resa de gjort till Paris några veckor tidigare och vi berättade om en del av alla de upplevelser vi varit med om. Riktigt trevligt var det!

Från Vagnhärad hem till Stockholm tog det cirka 45 minuter och under vägen dit hann vi även vinka till Monica mitt ute på E4:an.

Väl hemma packade vi upp allt bagage från bilen och sjönk ned i soffan, förvånade över hur mycket alkohol som vi hade lyckats få ned i den lilla TT'n. Nu var två intensiva och spännande veckors bilsemester slut och allt hade gått över förväntan!Föregående dag (14) - Nästa dag ()

No comments: