2010-08-13

Hong Kong - Dag 2 - Fredag

Klockan 14:00 lokal tid påbörjades inflygningen mot flygplatsen i Hong Kong. När vi kommit genom molnen blottades landskapet under oss - som bestod av Sydkinesiska havet och öarna som ligger i det. Sista svängen under inflygningen gjordes över flygplatsen på Macau (som har ett speciellt utseende då landningsbanan där är uppbyggd på pålar ur vattnet).

Runt 14:30 stod planet stilla vid gaten och nu väntade passkontroll och bagageuthämtning. Dessa två saker gick otroligt smidigt och det tog inte lång tid innan vi alla stod utanför tullen samlade vid våran guide Ving, som skulle ta oss till den väntande bussen utanför terminalbyggnaden.

Hong Kong's flygplats är av modell större och det tog därför en stund att promenera igenom den. Den första känslan av Hong Kong hann infinna sig, allt (än så länge) var modernt och rent!

Transfern från flygplatsen till hotellet Harbour Grand (på Hong Kong halvön) tog ca 50 minuter och under resans gång passerade några riktigt stora hängbroar och deras enorma hamn med tusentals kontainrar uppradade längst med vattnet.

Trafiken i Hong Kong är VÄLDIGT tjock, så när vi närmade oss en av de tre tunnlar som leder trafiken från Kowloon till Hong Kong ön stannade det upp (antagligen på grund av tullstationerna). Som tur var hade vi en rutinerad busschaufför som visste hur man bytte fil, vilket gjorde att vi inte behövde sitta fast längre än nödvändigt.

Incheckningen på Harbour Grand gick fint då de hade förberett detta åt oss i lobbyn. Vi behövde bara ta nyckeln (kortet) med rätt namn och vänta på någon av de 7 hissarna som ledde upp till rummen (3 hissar var även reserverade mellan de första 5 våningarna där pool, spa och restaurang låg).Väl på rummet ställde vi in och packade upp en del av väskorna innan vi snabbt bytte om till badshorts och letade oss ned till poolen på våning 3. Under eftermiddagen var nästan alla resenärer nere vid poolen och njöt av det varma vädret och kvällsolen som fortfarande höll sig kvar på himlen. Vattnet i poolen svalkade knappt och det var inga som helst problem att spendera några timmar där!Klockan 19:00 samlades vi nere i lobbyn för avfärd till restaurang Duetto där dagens fyrarätters middag skulle avnjutas. På restaurangen blev vi visade till vårat bord ute på deras balkong med utsikt över Victoriahamnen och skylinen på Kowloon-sidan. Vackert och varmt var det, samt att maten smakade fantastiskt.Efter en trevlig middag fortsatte upptäcksfärden ut i Hong Kongs nattliv i området runt restaurangen - trots en tidsomställning på 6 timmar och lite sömn under resan hit!

2 comments:

Neko-Chan said...

Nu är det min tur Buuuu inga bilder på inläggen ju ;-;
Såg dock några på facebook, regn är alltid lika roligt :P
Var det varmt i Hong Kong?

Christoffer Sandberg said...

Hehe, ne jag har inte hunnit fixa bilder till de inläggen jag lagt upp ännu - MEN NU är de uppe :)

Det var riktigt varmt i Hong Kong, trots att det regnade. Det var en bit över 30 grader plus att luftfuktigheten var enormt hög!