2010-08-30

Hong Kong: En pulserande storstad

Innan besöket i Hong Kong hade jag hört och läst väldigt mycket om staden - det mesta var positivt. Men då man fungerar som de flesta människor så måste man själv uppleva en sak för att riktigt tro på det som sägs! I ett försök att summera Hong Kong så kan staden/landet/ön beskrivas som en fascinerande blandning av öst och väst, ultramodernt och traditionellt samt snabbt och långsamt!

Det är en levande och fartfylld storstad i ett fantastiskt klimat. Här finns tempofylld shopping, fantastiska restauranger och ett pulserande nattliv. Har man dessutom en del pengar att göra av med finns det en hög nivå av lyx att tillgå! Staden är präglad av den brittiska koloniseringen (på gott och ont) samtidigt som den besitter en rik kultur om man tittar lite nogrannare.

Dessutom kan man utan problem växla mellan att spendera en solig dag på stranden för att nästa dag vandra omkring bland superdesignade skyskrapor - närhet är ledordet!

Ett besök i Hong Kong lämnar ingen oberörd och här finns det något för alla!Resedagboken från min vistelse i denna fantastiska stad återfinns här nedan:

Dag 1
Torsdag | 2010-08-12
Avresa (Stockholm - Hong Kong)


Dag 2
Fredag | 2010-08-13
Hong Kong - Ankomst / Uteservering


Dag 3
Lördag | 2010-08-14
Hong Kong - Stadspromenad / Spårvagn


Dag 4
Söndag | 2010-08-15
Hong Kong - Strand / Victoria Peak


Dag 5
Måndag | 2010-08-16
Macau - Skywalk / Venetian / Casino


Dag 6
Tisdag | 2010-08-17
Avresa (Hong Kong - Stockholm)Hotellrecension för vistelsen återfinns här


Harbour Grand Hong Kong
****
Hong Kong

No comments: