2012-01-18

Koh Lanta, Thailand - Onsdag - Dag 1

Efter en lugn flygresa och förhållandevis behaglig flygresa sattes planet ned på thailänsk mark runt kl 12:00 lokal tid. Vid avstigning från planet möttes vi av den härligt varma "väggen" som slår imot en när man tar första steget utanför flygplanskroppen. Väl inne på Krabi's flygplats tog den thailänska administrationen (passkontrollen) sin tid och när vi kom igenom till bagagebandet var våra väskor redan avplockade och stod och väntade på upphämtning.

Ute ur myllret på flygplatsen möttes vi av Apollovärdarna som pekade oss vidare mot ett antal minibussar på parkeringen. Efter en stunds förvirring bland chaufförerna fick vi slutligen en egen minibuss. När vi hoppas in kom en svensktalande Apollovärd fram och hälsade oss välkomna innan vi satte av mot Koh Lanta från Krabi International Airport - en resa på ca 2,5 timmar.

Ganska snart visade det sig att vi fått rallykalle som vår chaufför och det gällde att hålla i sig i svängarna. Det var den ena galna omkörningen efter den andra - allt för att hinna med "rätt" färjor över till Koh Lanta.

Den höga farten byttes slutligen mot ett tags stillastående - vi hade hamnat i färjeköerna, dessa köer berodde nog delvis på mängden bilar, gamla färjor och de underliga färjeramperna.

Ombord på den första färjan konstaterade jag och Linda att det påminde mycket om vår bekantskap med de thailänska färjorna förra året - de parkerade trångt, luktade underligt (rutten fisk) och den asfalterade och rostiga pråmen hade sett sina bättre dagar. Under vår rundvandring ombord på färjan förundrades jag och Anders över att de lyckades hålla liv i de hårt åtgångna motorerna. Färjepassagerna gick dock bra och vår resa ut på öarna fortsatte!

Efter ca 2,5 timmar nådde vi äntligen vårt hotell, Ilmare beach resort. Här checkade vi in och bjöds på en välkomstdrink i form av någon juice. Vi visades till våra egna Bungalows och tog några minuter på oss att byta om till badkläder och fräscha upp oss efter resan, för att sedan mötas upp vid hotellpoolen.


Resten av den tidiga eftermiddagen spenderades vid poolen. Vi beställde in vår första lunch bestående av både Club sandwich och Ham and cheese sandwich som vi avnjöt i den härliga värmen under parasollet.

Strax innan skymning och solnedgång beslöt vi oss även för att inspektera stranden nedanför hotellet. Här rullade lagom stora vågor in och vi passade på att leka lite i dem - tävling om vem som kunde åka längs på dem.

Med ruggade händer och knän (även mage för vissa) begav vi oss tillbaka till hotellet och stiftade vår första bekantskap med den mindre hängbron över den lilla bäcken nedanför - Det svajade bra då vi kom i otakt med gången och vi var nog alla ganska nära att få besöka vattnet nedanför.

Den första middagen för denna resa åts på hotellet. Här satte vi oss högst upp på terassen så vi kunde njuta av utsikten över stranden och havet nedanför - långt borta vid horisonten lystes himlen även upp av blixtar - riktigt mysigt var det! Tyvärr dröjde det inte länge innan blixtarna kommit så pass nära att vi fick ta våra tallrikar och flytta ned under tag på grund av fallande regn. Väl under tak fick vi åter flytta ännu en gång (på grund av blåsten) innan vi satt helt skyddade från regnskuren och kunde njuta av middagen.

Vi som fortfarande hade lite krafter kvar efter flygresan och bristen på sömn satt kvar på hotellets restaurang en stund och beställde in varsin drink. Drinken för kvällen serverades i en annanas och innehöll Malibu och Baccardi som var mixat med fruktköttet.


Kvällen slutade med att Anders dricksade bra då han tog fel på 50 Bath och 50 Euro!

No comments: