2012-01-19

Koh Lanta, Thailand - Torsdag - Dag 2

Idag blev en tidig uppstigning idag då vi alla bestämt oss för att äta frukost tillsammans kl 9. Trots en tidig uppgång verkade alla pigga och utvilade efter flygresan och tidsomställningen.

När vi satt oss till bords kom servitriserna ut med menyer där man fritt kunde välja och kombinera sin egen frukost. De standardvalen som fanns var: Healthy, American, Continental och Fruit. Det kändes som ett bra urval och vi alla blev mätta.

Dagen i solen började vid poolen och solstolarna där + att det under förmiddagen var lågvatten på stranden. Vi hade det varmt och skönt samtidigt som en svalkande pool och några Singha aldrig var långt borta.

Under dagen fick vi även syn på en tanig katt som knappt kunde gå 1 meter utan att vingla till och sätta sig ned av utmattning och uttorkning. När katten försökte äta rester av något friterat skar det till i mångas katthjärta, vilket gjorde att Linda tillslut beställde in en stor skål tonfisk som hon kunde äta sig mätt på - och det gjorde hon minsann!


Under eftermiddagen förflyttade vi oss från poolen till stranden, då den nu blivit badbar igen på grund av högvattnet som kom in. Här beställdes det in lite fler Singha och några drinkar för att klara av den tryckande, men sköna, hettan. Vi växlade även stranden med lite poolbad för att få bort saltet och under ett av dessa dopp blev vi kvar lite längre för att surfa på luftmadrassen som låg och flöt i poolen. Tyvärr var madrassen i dåligt skick och det tog inte lång tid innan luften började pysa ur den.

Under vår lek hade tjejerna gått till rummen för att göra sig kvällsklara och när de kom tillbaka var det dags för oss att få lite massage. Jag, mamma och Elsie lade oss hos massagetjejerna och njöt av en varsin Long island ice tea medan vi beskådade solnedgången.

När massagen var klar hade det mörknat och vi fann de andra sittande på balkongen hos mamma och Anders. Vi gjorde dem sällskap och beställde in drinkar från baren - här blev vi sittande fram till kl 23 då vi kom på att vi inte ätit middag.

Snabbt plockade vi ihop och begav oss ut från hotellet (som hade stängt) på jakt efter mat. Till vår förvåning var även det mesta stängt (stänger kl 23) utanför hotellet, men vi hittade en pizzeria upp på höjden strax intill där vi bodde som blev glada över vårt besök. Vi satte oss till bords och de startade upp den vedeldade ugnen för vår skull.

Mätta i magen tog vi en något vinglig promenad åter till hotellet. Vi satte oss på verandan och skålade för vår vistelse i varma underbara Thailand. Det blev dock en lång sittning och ett ögonblick att minnas var den rävsax mamma råkade ut för i en av stolarna.

No comments: