2010-09-26

Ett besök i svampskogen

Då mamma och Anders köpt hus ute på Värmdö bestämde vi oss idag för att åka över dit och titta på huset (trots att de inte fått tillträde enligt kontraktet ännu).

Det var inga problem att hitta dit, mamma och Anders har nämligen sin båt liggandes alldeles i närheten. Vi fick en snabb rundvandring på tomten och i husen och fick genast känslan av att det kommer bli riktigt mysigt där ute på somrarna - Dessutom så är det på rätt sida av stan jämfört med nuvarande hus!

När vi tittat på hus och tomt packade jag, Camilla, Linda och mamma in oss i bilen för att sedan ge oss ut i skogen för att plocka lite svamp.

Efter att ha letat en lämplig parkering längst med vägen så påbörjades snart letandet efter svampar - och det tog inte lång tid innan vi fann dem, i mängder!Det visade sig att vi sprang på ett helt orört ställe, trots att det låg ett stenkast från vägen. Plockhinkarna fylldes flera gånger om och efter några timmar fick vi ge oss för denna gång, då hade vi hade redan plockat mer än vi skulle kunna äta upp senare på kvällen!Hemma genomfördes sedan den obligatoriska fästingkontrollen och jag hittade 4 stycken som kröp omkring på mig. Som tur var hann jag ta bort dem innan de bitit sig fast.

En stor del av kvällen spenderades med att rensa svamp och belöningen blev sedan utsökta toasts med smörstekta höstkantareller!

5 comments:

Linda said...

Det var en riktigt mysig dag ute i skogen. Kul att vi hittade så mycket och toasten.. mums!!

Christoffer Sandberg said...

Det var en riktigt trevlig dag med oväntat stor fångst! :)

Fröken M said...

Härlig blogg och JÖSSES va mycke svamp !! Kul att du gillar mina tips ! Det är första gången jag hittat hit tack vare din kommentar hos mig, men jag kommeer absolut igen ! Ha en bra dag !

Steel City Anna said...

Tack för bloggkommentaren! :) Svampplockning hade de missat i programmet, det känns annars som en typiskt svensk aktivitet :)

Christoffer Sandberg said...

Yes, bloggtips är alltid intressant då det finns så mkt som inte är läsvärt på alla dessa bloggportaler.

Vi lyckades fånga en hel del svamp som tog en herrans tid att rensa!

Tack för besöket (och kommentaren) - välkommen åter!