2010-03-18

Tandådalen – Torsdag – Dag 1

För att minimera restiden på torsdag morgon hade jag och Linda under onsdagskvällen åkt till Mamma och Anders för att spendera natten där. Vi vaknade runt kl 4:30 och samlades runt frukostbordet för att fylla på med energi inför bilfärden som väntade. Vi packade snabbt ut våra saker i bilen och började rulla iväg. Nästa stopp (och tid) att hålla var McDonalds i Enköping, kl 06:00 – Där vi skulle möta upp Björn och Margit + familj.

När vi alla pratat ihop oss satte vi oss åter i bilarna och påbörjade färden mot Sälen. Vi passerade Sala, Avesta, Borlänge, Malung och Lima samtidigt som vi närmade oss vår destination i rask takt, och snart kunde vi skymta Sälenbacken där de sista 2 milen skulle avverkas. Under resan lyckades vi även fastna med bägge bilarna i en lurig fartkamera som stod gömd runt ett krön - vilket resulterade i en dyr gruppbild!Strax efter klockan 11:00 var vi äntligen framme i Sälen. Vi parkerade på Sälentorget och ordnade med både skidhyra och liftkort innan det blev ett snabbt ombyte till skidkläder i baksätet av bilen.

Anders, Margit och Mamma satte sig på café Mezzo för en tidig lunch, Björn och Jonas begav sig ut i backarna medans jag försökte lära Linda, Catrin och Magnus grunderna i Snowboard. Efter några slitsamma första åk blev det dock dags för lunch även för oss andra. Vi beställde olika pizzor på Mezzo som vi delade mellan 2-3 personer - riktigt mättande!

Medans vi andra åkt skidor under dagen hade Anders, Margit och Mamma packat in väskorna från bilarna till stugan (röda byn 7:4) som vi skulle spendera de närmaste dagarna i. Efter den sena lunchen träffades vi alla i stugan och samlade kraft inför den kommande kvällsåkningen som skulle äga rum.

När krafterna var återfådda begav sig större delen av gänget ut i backarna för att njuta av den förlängda åkningen i Tandådalen. Vi åkte genom större delen av det öppna liftsystemet och varierade åkningen med allt från Stora backen (svart och blå svårighet) till Superpark:en.

I skymningen bjöds vi även på en färggrann och värmande solnedgång som lyckades fånga vår uppmärksamhet någon minut, medan Anders glatt poserade framför den.När man därefter spanade ut från fjället och njöt av den storslagna utsikten över både dal och topp såg man små lampor långt ner i dalen som blev tydligare och tydligare ju mörkare det blev.Kvällen bestod av en riktigt trevlig och god tacokväll blandat med bastu, öl och goda shots. Det hade även bakats en överraskande tårta (på plats i stugan) för att fira Lindas födelsedag som ägde rum förra fredagen. Själva tårtbakandet var något improviserat då vi till exempel fick skaka vispgrädde i en 2 liters glassbunke på grund av avsaknad elvisp.

Föregående dag () - Nästa dag (Dag 2)

2 comments:

Sanna said...

OJ vilka fina bilder! Vad har du haft för inställningar?

Christoffer Sandberg said...

Tack!

Hehe.. dessa två bilder är faktist tagna med flickvännens kompaktkamera (Pentax Optio M85) då den lämpade sig bäst för bröstfickan.

Den översta bilden har följande inställningar: ISO 80, Bländare 2,9 och Slutartid 1/105 sek.

Bilden längst ned har följande inställningar: ISO 80, Bländare 2,9 och Slutartid 1,8 sek.

Efterbehandling är sen gjort i Lightroom.