2010-03-20

Tandådalen – Lördag – Dag 3

Vaknade även idag upp till en rejält framdukad frukost i köket. Tog mig sakta men säkert upp ur sängen strax efter klockan 8:00 för att ansluta till de andra som satt sig kring bordet. Åt även idag en stor portion havregrynsgröt för att få energi för dagens aktiviteter.

Då det idag inte var lika bråttom ut till liftarna lyckades vi samla ihop hela gänget och tillsammans bege oss till Hundfjället. När vi steg utanför stugdörren möttes vi av strålande sol, klarblå himmel och en temperatur på ca +8 grader.

Destinationen för dagen var som sagt Hundfjället (efter lite snabb övertalning på morgonen av mig). Det som lockade var den något mer varierade åkningen, solsken i fler riktningar och toppstugan med sina härliga förfriskningar – Så strax efter klockan 9:30 stod vi alla i transportliften mellan Tandådalen och Hundfjället.

Efter halva sträckan bestämde vi oss för att ta sittliften vid Väggen upp på fjället, för att på så sätt korta ned transportsträckan. I kön fick vi även se när en hjälpsam kille (som plockade upp tappade liftstavar) fick en liftstol i ryggen när han stannade upp istället för att akta sig när alla i kön skrek "AKTA"!När alla var samlade på toppen satte vi kurs direkt mot Trollskogens öppning, där vi inväntade ett lite öppnare fält mellan de barnfamiljer som skyndade sig ned för att upptäcka trollen längst med backen.

Färden ned genom trollskogen gick sakta då vi hade barn framför oss som kryssade till höger och vänster. Vi hade även vissa i sällskapet som skulle prova på de guppiga sidospåren - med mindre lyckosam utgång.Efter några timmars skön åkning i Hundfjällets backar bestämde vi oss för att ta en pause med förfriskningar uppe i Hundfjällets toppstuga. Tyvärr så var det mycket folk som hade tänkt samma tanke, vilket ledde till långa köer. Men efter cirka 10 minuter hade vi alla fått något gott att dricka.Medan vi befann oss i toppstugan och alla var samlade ordnade vi med den obligatoriska gruppbilden för resan. Vi riggade kameran med självutlösare på bardisken framför oss och försökte sedan passa in alla i sökaren - vilket fungerade bra!Våra magar hade börjat kurra under tiden som vi spenderade i toppstugan. Istället för att stå i den långa kön i toppstugan så valde vi att ta oss tillbaka till stugan i Tandådalen och laga till lunch där. På menyn stod grillkorv med alla tänkbara tillbehör. Detta avnjöts såklart ute i solskenet.

Vi blev sittandes på balkongen ett bra tag innan vi beslöt oss för att åter ge oss ut i backen, för att hinna med någon timmas åkning innan liftarna stängde. Under den sista åkningen race:ade vi ned för en av backarna brevid stugan. Längst ned i backen korsar den en transportsträcka samt att de från stugorna tar sig ut i backen precis där. Under racet så kom Magnus i full fart ned för backen samtidigt som en annan skidåkare skulle ut i backen. Denna olyckliga kombination resulterade i en krock i hög hastighet. Snön yrde och skidor löstes ut – som tur var skadade sig ingen av de inblandade allvarligt.

Krocken satte punkt för dagens åkning och vi gick till stugan för att lämna skidutrustningen innan vi alla samlades vid Tandådalens Wärdshus för lite afterski. Där provade vi alla något som liknade Irish coffee, fast med en smak av mint – riktigt goda var de!

Kvällen avslutades även idag med en gemensam middag och bastubad innan det åter blev dags för lite välförtjänt vila.

No comments: