2010-03-21

Tandådalen – Söndag – Dag 4

Idag blev det en sista tidig uppgång för en gemensam frukost. Även den bestod av smörgåsar, ägg och gröt. Medan vi satt vid matbordet begrundade vi vädret utanför fönstret – kort kan det beskrivas som snörusk! Trots vädret skyndade vi oss att packa ihop våra saker, så vi kunde bege oss ut i backarna medan de andra stannade hemma och städade stugan innan besiktningen skulle äga rum.

På grund av snörusket var backarna inte alls trevliga att åka. Antingen så träffade man ett isigt parti eller så träffade man en vall av drivsnö som hade samlats mitt i backen - Sikten var även den riktigt dålig! Kombinationen av dessa saker gjorde att åkningen idag inte blev långvarig.

Vi som hade trotsat vädret och gett oss ut i backen kunde ta oss tillbaka till stugan och byta om i lugn och ro innan det var dags att lämna in hyrsakerna och få besök av besiktningsmannen för städningen.

Vi fick en tidig inspektion av stugans städning och det gjorde att vi alla kunde åka till Tandådalens torg tillsammans för att lämna in hyrsakerna. På vägen dit upptäckte vi även att handbromsen frusit på Margit och Björns bil (en Saab). Men efter lite vickande fram och tillbaka så gav den tillslut med sig och släppte taget så vi kunde börja färden hemåt.

Med lastade bilar åkte vi ut från parkeringen på torget runt klockan 12. Vi möttes omgående av en lång kö som ringlade sig i snigeltakt ned till Sälen by. Efter att ha rört oss ca 100 meter på 15 minuter började vi utvärdera situationen. En snabb telefonkonferens gjorde att vi bestämde oss för att åka åt det motsatta hållet, det vill säga runt fjället via Rörbäcksnäs, för att slippa köerna. Det var en enslig och igensnöad väg, men vi tog oss runt!När vi kom ned till Pizzeria Amigo (som för övrigt måste ha landets sämsta service och utbud), som låg i närheten av Kläppen, kunde vi konstatera att resan runt fjället tagit 30 minuter. Vi träffade även på några som suttit i kön och de berättade att det hade tagit 1 timma och 30 minuter – vilket innebar att vi gjorde rätt val när vi åkte runt fjället!Vägen hem var isig och snöig på grund av förmiddagens oväder som dragit fram över stora delar av mellansverige. Vägbanan hade ett lager av ca 3 cm is vilket gjorde den väldigt opålitlig. Trots dåligt väder och mycket bilar närmade vi oss sakta Stockholm igen. Strax innan Borlänge började det även spricka upp på himlen och vi bjöds på en vacker solnedgång som avslutning på helgens bravader.Resan hem till Stockholm (Bålsta) tog ca 7,5 timmar. Därefter hade jag och Linda en timma till innan vi var hemma i Tyresö och kunde njuta av en skön soffa.

Föregående dag (Dag 3) - Nästa dag ()

1 comment:

Neko-Chan said...

Pitzzerian var riktigt dålig i alla fall... Hade ju inget kvar at sälja utan pizza, och självklart var man inte sugen på det eftersom man hade ätit det flera gånger till lunch i Sälen ;-; Blev inget att äta på pizzan åkte till McDonals. McDonals sviker en aldrig <3