2010-03-19

Tandådalen – Fredag – Dag 2

Vaknade klockan 8:00 av att Björn stod i köket och gjorde frukost. Det blev en riktigt rejäl frukost med allt från havregrynsgröt (som är min favoritfrukost när det finns aktiviteter på schemat), ägg och smörgåsar med diverse pålägg. Tyvärr möttes vi av en mindre uppiggande syn när vi drog undan gardinerna och tittade ut genom fönstret - sikten var riktigt dålig på grund av dimma och det låg nederbörd i luften (vilket senare under dagen visade sig vara snöblandat regn).

Efter den gemensamma frukosten gjorde vi alla nio oss klara och var i backen strax efter klockan 9:00 då liftarna öppnade. Trots de mindre bra väderförhållandena så höll vi oss i backen fram till lunch. Dock var det den lugnare formen av åkning som dominerade under förmiddagen och vi höll oss mestadels i någon av de två funparks som fanns uppbyggda.I Superparken klarade Björn (efter några uppvärmningshopp) att enkelt hoppa över en Volvo 240 som stod uppställd mitt i parken som ett hinder. Det hoppet satte även punkt för en blöt och blåsig förmiddagsåkning då vi gemensamt satte kurs mot Tandådalens Wärdshus för att dricka någon öl och torka våra kläder, samt att Linda och Catrin passade på att byta sin hyrda snowboard mot ett par skidor.

En stund i värmen byttes snabbt mot några snabba åk i backen, som sedan följdes upp av en gemensam lunch på café Mezzo. Mamma och Anders hade nu gett upp skidåkningen för dagen och åkte istället ned till Sälen by för att handla.

Under eftermiddagen blev vädret sämre och sämre (snöblandat regn med en hel del blåst) så vi nöjde oss med att leka i funparken och öva hoppning. Trots att Björn under förmiddagen visat att Volvon inte var omöjlig att hoppa över nöjde vi andra oss med att hoppa över en cementboll på ca 1 meter i diameter och öva 180’s i de lite mindre hoppen.Strax innan klockan 16 tog vädret ut sin rätt och vi begav oss nu till stugan för att duscha, basta och äta middag – som idag var kalops. Det blev en riktigt trevlig kväll där vi zappade mellan diverse underhållningsprogram på tv’n i sällskap av god dricka och tilltugg innan det blev dags att krypa ner i sängen för lite välförtjänt vila.

No comments: