2009-08-01

Norge - Dag 1 - Lördag (Sthlm - Oslo)

.

>> Fullständig karta över resan

Morgonen började med en lättare sovmorgon jämfört med vad som var planerat. Vi packade klart bilen efter att vi vaknat och lämnade Stockholm bakom oss kl 9:45. Efter att ha passerat Södertälje, Strängnäs, Eskilstuna, Arboga, Örebro, Karlskoga och Kristinehamn så gjorde vi ett kortare stopp i Karlstad. Under stoppet hann vi med att handla de sista matvarorna, tanka upp bilen, äta på Max (där Linda märkte att hennes Visa-kort inte fungerade) och tvätta bort flugorna som försökte leka fripassagerare på vindrutan.När det sista i Karlstad var ordnat fortsatte färden mot Årjäng och den norska gränsen. Vid den, till synes, obemannade gränspassagen stannade vi till för att genomföra de sista telefonsamtalen med svensk taxa innan vi rullade vidare in i det norska landskapet. Vägarna mot Oslo var i bra skick och trevliga att köra. De första skillnaderna som märktes var dock avsaknaden av ordentliga motorvägar (som till ex E4'n i Sverige) och den underliga/obefintliga hastighetsskyltningen.

Med ca 54 mil bakom oss och en klocka som visade 17:00 på displayen var vi äntligen framme vid dagens etappmål – Oslo. Med hjälp av en förträfflig GPS letade vi oss fram i centrala Oslo till Camilla Colletts vei där kusin Matthias mötte oss.Området var lugnt och i närheten fanns diverse ambassader och trevliga bostadshus. Vi parkerade bilen ett stenkast från huset där hans lägenhet låg och packade upp våra saker.

Kvällen inleddes med en middag på YaYa's, som är en Thairestaurang. Då det var fullt i salongen när vi kom inledde vi besöket med en fördrink för att sedan avsluta med huvudrätt och efterrätt. Middagen gick loss på ca 300 NOK per person.

På hemvägen tog vi en snabb tur genom slottsparken innan vi avslutade kvällen med lite öl och prat på balkongen i sällskap av ytterligare en kusin och hennes kompis.

Föregående dag () - Nästa dag (Dag 2)

No comments: