2010-05-08

Lady Gaga: The Monster Ball Tour

Under eftermiddagen på fredagen surfade jag in på Ticnet och fick se att det fortfarande fanns biljetter kvar till Lady Gaga's konsert: The Monster Ball Tour (2:a föreställningen på lördagen). Då jag vet att Linda gillar henne ringde jag och frågade om det fanns intresse att gå och se showen. Svaret blev JAA!

Idag var det då dags för konserten. Vi tog oss till Globen och var där runt klockan 19:30. Vi stod och köade en stund i regnet innan vi äntligen kom fram till entrén. Där togs vi imot av riktigt otrevliga entrévärdar som meddelade att det var stopp för våra paraplyer, som man av någon konstig anledning inte fick ta med sig in - Så det var bara att slänga dem i hög enligt order från entrévärdarna.

Väl inne i Globen letade vi oss upp till våra platser och satte oss tillrätta. Vi satt i den bortre sektionen och hade bra översikt över arenan och scenen. Då vi var "tidiga" på plats hann vi se en del av förbandet som värmde upp en mindre del av publiken inför kvällen.

Runt klockan 20:30 intog äntligen Lady Gaga scenen inför alla hennes skrikande små "monster". Showen inleddes med sköna beats som sen övergick till låten "Dance in the Dark" samtidigt som en skugga av Lady Gaga visades på en duk som täckte scenen.Hennes uppträdande fortsatte i ett rasande tempo där hon drog av hit efter hit, scenmiljön växlade allt eftersom hon närmade sig Monsterbalen och hon bytte även kläder till allt mellan bikinis och något som såg ut som en lampa med fransar på.Avslutningen var en kavalkad av hennes tre populäraste låtar: Poker face, Paparazzi och Bad romance. Under den sista tog hon även död på monstret (en djuphavsfisk) och kunde sen gå på världens bästa monsterfest!Låtlista för kvällen var: "Dance in the dark", "Glitter & grease", "Just dance", "Beautiful, dirty, rich", "Vanity", "The Fame", "Lovegame", "Boys boys boys", "Money honey", "Telephone", "Brown eyes", "Speechless", "So happy I could die", "Monster", "Teeth", "Alejandro". Extranummer: "Poker face", "Paparazzi", "Bad romance".

* Tyvärr blev bilder/videorna mindre bra då detta var första gången jag hade möjlighet att testa den nya Canonkameran ordentligt.

1 comment:

Linda said...

En rolig kväll, tur att du är så påhittig. :)

Puss