2010-05-07

Handdukstricket

Som jag skrev tidigare så har min Xbox 360 gått sönder. Symptomen var att den verkade fungera klockrent, men det kom inte ut någon bild.

Efter lite googlande hittade jag något som kunde vara orsaken, dvs monteringen av kylningen som vid värme böjer moderkortet och förstör lödningarna.

När jag googlade hittade jag även en "lätt" fix för att få Xbox'en att fungera samt förhindra att problemet uppstår i framtiden. Den lätta fixen bestod av att linda in den i 2-3 bomullshanddukar, för att sen låta lådan stå på tills den stänger av sig själv pga överhettning (ca 20 minuter) - detta skulle få lödningarna att sluta tätt igen.

Gissa om jag blev förvånad när jag insåg att den efter en kärleksfull handduksinlindning fungerade igen! Nästa steg blir ett ingrepp för att ändra kylningens fastsättning.

No comments: