2010-01-27

Avfrostningen som gick fel

Igår bestämde jag mig för att frosta av frysen. Sagt och gjort - snart stod jag där och pillade loss isen som hade bildats sedan jag flyttade in i lägenheten (helt otroligt att jag inte behövt göra det tidigare).

När jag var klar och allt var urtorkat satte jag tillbaka alla lådor och satte igång frysen igen. Efter ca 1 och ½ minut började den blinka och larma och jag kom snabbt fram till att det kunder bero på antingen för låg temperatur eller en öppen dörr. Dörren var ju stängd, så jag antog det första!

Jag fick dock inte bort larmet och var därför tvungen att stänga av frysen för natten då det inte hade fungerat att sova med oljudet. När jag kom hem idag undersökte jag saken lite närmare och hittade spår efter en plastpigg (sensorn för dörren) som måste ha gått av tidigare.

Nu väntar jag på att limet för min fix ska torka, så att jag kan sätta dit den igen...

1 comment:

L said...

min fixarfrasse :)