2012-07-07

Toronto - Lördag - Dag 1

Då var min första Atlantkorsning avklarad! Resan till Kanada och Toronto gick via Stockholm-Frankfurt-Toronto och den totala flygtiden var ca 10 timmar (exkluderat väntetider på flygplatserna).


Passkontroll och upphämtning av väskor gick väldigt smidigt och det dröjde inte länge innan vi var ute från flygplatsen och fick känna den 32 gradiga värmen slå mot oss.

Taxin tog oss från flygplatsen in till stan på lite under 40 minuter och vid första anblicken verkade stan vara av lite äldre modell med en god infrastruktur - parkerade bilar var även något som de lyckats gömma undan väldigt bra i de centrala delarna av stan.


Framme på Holiday In Downtown Centre (som låg precis brevid gamla Madison Square Garden) checkade vi in och gick upp på rummen för att fräscha till oss efter den långa resan.


Vi klädde oss, tog kartan och satte kurs mot hotell Sheraton där en speciell mottagning skulle äga rum för min kollega och en del andra deltagare. Under promenaden blev det åter uppenbart hur varmt det faktist var här i Toronto, trots att solen nu börjat dala.

Inne på Sheraton kördes det för fullt med AC'n (vilket uppskattades) och medan Nicklas försvann in på mottagningen satte jag mig i hotellbaren och prövade de lokala smakerna.


Efter mottagningen möttes vi åter upp och nu hade vi fått sällskap av några fler svenskar. Nu hade även magarna börjat kurra och vi satte därför kurs mot en närliggande restaurang. Vi hamnade på The Keg och här provade vi alla deras rekommendationer som för veckan var rätter innehållande hummer. För min del blev det en klassisk "surf'n'turf" - OTROLIGT välsmakande var den!


Middagen satte även punkt för vår första kväll i Toronto - detta då vi båda skulle upp tidigt i morgon.


1 comment:

Freedomtravel said...

Kul att se ett inlägg från Kanada när vi precis kommit hem därifrån (igår). Vi har varit 9 dagar i Halifax, Nova Scotia (för en konferens). Toronto är förstås större, men det påminner ändå om det Kanada vi såg på dina bilder. I Nova Scotia möttes vi av fantastiskt väder, trevliga människor och goda skaldjur! Du kan se lite bilder här bland annat:
http://www.freedomtravel.se/2012/07/halifax-nova-scotia/
http://www.freedomtravel.se/2012/07/fisk-och-skaldjur/
En knepig sak att vänja sig vid var att alla priser angavs utan moms. Dvs ser ganska billigt ut, men sen blir det dyrare...
Önskar fortsatt trevlig resa!