2011-07-10

En övernattning på Gräsö

I helgen åkte jag och Linda på en liten utflykt till Öregrund och Gräsö. Hennes föräldrar brukar ställa sin husvagn där en vecka om året och Linda har sedan en tid tillbaka velat göra ett besök där under just den veckan.

På ditvägen från Stockholm valde vi att åka över Norrtälje och under färden bjöds vi på en hel del slingriga vägar. Resan tog ganska lång tid och vi passerade den ena lantloppisen efter den andra, men tillslut var vi framme i en soldränkt och mysig sommarstad.

Vi åkte rakt igenom det folkfyllda "stråket" i Öregrund och fortsatte bort mot färjan som skulle ta oss ut till Gräsö - en tur som tar ca 5 minuter med en gammal Vaxholmsfärja.


Ute på Gräsö letade vi oss snabbt fram på de små vägarna ned till campingen där Lindas föräldrar var, vi betalade, körde in bilen och fick ett varmt mottagande. Nu kunde vi äntligen njuta lite av det sköna vädret!

På kvällen skulle vi över till Öregrund och äta, vilket innebar en kort och snårig promenad över de mysiga ängarna på Gräsö för att ta oss till färjan. I Öregrund valde vi restaurang Slupen som vårt middagsställe för kvällen. Här beställde vi in varsin Toast Skagen och en varmrätt (för egen del brässerad gös) - gott var det. Här satt vi skönt i solen och njöt av en härlig atmosfär samtidigt som vi hade utsikt över den intilliggande småbåtshamnen - där det var full aktivitet av folk som kom in till fastlandet för att handla och sedan bege sig iväg igen.


Efter att färjan tagit oss tillbaka till Gräsö tog vi varsin öl på campingens restaurang, ackompanjerat av en lokal trubadur, innan vi gick till husvagnen för att spela lite kort och göra natt - dagen efter skulle vi trots allt upp tidigt för att "checka ut" och bege oss hemmåt igen!

No comments: