2012-09-01

Första övernattningen i båten

Efter mycket meckande hoppade båten tillslut igång igen! Detta medförde ett stort sug från mig och Linda att genomföra vår första övernattning - oavsätt väder och vind! Vi köpte dock med oss en kupévärmare och lite annat för att klara av att hålla värmen i fall att vädret skulle bli sämre.

När vi efter mycket kånkande packat in allt i båten och lyckats kasta loss regnade det en hel del. Det blev inte bättre av att det även började skymma när vi inte ens kommit förbi Vindöström. Vädret kombinerat med en inte allt för bra lösning med vindrutetorkarna medförde att jag fick hänga ut huvudet genom kapellet under större delen av resan.


När vi kom fram till Västerö lade sig mörkret snabbt och regnet fortsatte. Vi tände därför den vedeldade bastun och torkade oss själva och våra blöta kläder!


När vi vaknade upp dagen efter (runt tidig lunch) var det uppehåll och vi kunde strosa runt på ön utan att bli blöta. Dock var vi redan nu tvugna att börja tänka på hemresan.


Halvvägs hem stannade båten mitt i farleden och min första tanke var "nej, inte mer problem!". Vi försökte starta den några gånger - utan resultat och kliade oss förbryllat på våra huvuden. Slutligen provade vi att hälla i mer bensin, vilket var precis vad som behövdes! Med 5 nya liter i tanken skulle vi dock inte klara oss så långt - kursen ändrades dock till Sollenkroka då vi kan tanka på båtmacken.

Med ca 1 distans kvar blev det soppatorsk igen och den här gången var det slut på reservtankarna, vilket innbar bogsering in till bryggan!


Med ny bensin i båten gick resten av resan bra - trots att det var VÄLDIGT knepigt att lägga till vid en blåsig "hemmabrygga"!

No comments: