2011-10-04

Kanelbullens dag

Idag var det kanelbullens dag och givetvis innebar detta att jag och Linda skapade oss några egna godsaker!


Ingridienser smet
5 dl mjölk
50 g jäst, för söta degar
1,5 dl strösocker
1 tsk kardemumma, malen
15-16 dl vetemjöl
125 g smör
0,5 tsk salt

Ingridienser fyllning/garnering
Smör
Strösocker
Kanel/vaniljsocker
1 st ägg, vispat
Pärlsocker

Tillagning
Rumstemperera mjölken och smula ned jästen. Tillsätt därefter socker, salt, kardemumma och vetemjöl och smör. Arbeta tills degen blir smidig. När degen blivit smidig ska den jäsa ca 30 min under bakduk.

Kavla ut degen och strö sedan på fyllningen, vik dubbelt och dela på mitten. Skär därefter smala remsor som ringlas ned i bullformar. Pensla bullarna med ägg och strö sedan på toppingen.

Låt bullarna gotta till sig i ugnen ca 7-8 minuter på 225 grader.

No comments: